Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΔΑΣΚΑΛΕ ... ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ


Γνωστή η αλλεργία που παθαίνω με τις ιστοσελίδες που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν το κέρδος. Ειδικά αν πρόκειται για ερασιτεχνικά sites που τα διαχειρίζονται διάφοροι με διάφορες άλλες ασχολίες και δημοσιοϋπαλληλικές ιδιότητες, τότε είναι που τρελαίνομαι πραγματικά.
Ρε φίλε έχεις ένα άλλο επάγγελμα (λειτούργημα θα έλεγα καλύτερα), είσαι δημόσιος υπάλληλος, θέλεις να έχεις χόμπι, να το παίζεις φωτογράφος, ψαράς, κυνηγός και ότι άλλο, την τόση κονομησιά τι την θέλεις;
Ο λόγος για το serresgoal που είναι αθλητικο-φωτογραφικό site και ασχολείται κυρίως με το τοπικό ποδόσφαιρο. Αξιέπαινη προσπάθεια θα μου πείτε. Ναι αλλά εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό χόμπι. Εδώ έχουμε μια παράλληλη ασχολία που αποδίδει και μάλιστα αποδίδει γερά.
Μπήκατε να δείτε τη σελίδα; Λες και μπαίνεις σε τοίχο με διαφημιστικές καταχωρήσεις. Από σουβλατζίδικα μέχρι ΠΡΟ-ΠΟτζίδικα, από καφετέριες μέχρι λογιστικά και από πιτσαρίες μέχρι πολιτικούς μηχανικούς.
Εδώ δυστυχώς μιλάμε για καθαρή κερδοσκοπία. Μπορώ να γίνω ακόμα πιο κακός και να μιλήσω και για ...παρανομία. Μη μου πείτε πως υπάρχουν παραστατικά και εισφορές για όλες αυτές τις διαφημίσεις; Μη μου πείτε πως υπάρχει κάποια διαφημιστική εταιρεία από πίσω; Εδώ ο άνθρωπός γυρίζει από μαγαζί σε μαγαζί, παίρνει μερικά Ευρουλάκια, του δίνουν και μια κάρτα του μαγαζιού και αυτός τη βάζει στο site. Όπως έκαναν κάποτε οι πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.