Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

“ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ” ...ΨΕΥΔΗ


Ένα ακόμα δείγμα του «τσαρλατάνου της δημοσιογραφίας». Προκειμένου να εντυπωσιάσουμε, να δημιουργήσουμε είδηση, να δημιουργήσουμε θόρυβο, γράφουμε ακόμα και ψέματα.
“ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ” γράφει στους τίτλους στη σελίδα του. Διαβάζοντας το άρθρο μαθαίνουμε την νέα «αποκάλυψη» του Σαββίδη. Πρότειναν λέει για χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών το στρατόπεδο της Ροδόπολης. Το απίστευτο γεγονός, όπως το χαρακτηρίζει ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, έγινε όταν το υπουργείο Εθνικής ¨Άμυνας πρότεινε 70 στρατόπεδα στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ των οποίων ήταν και το στρατόπεδο της Ροδόπολης. Μάλιστα για να βάλει λίγη ακόμα «σάλτσα» γράφει πως απορρίφθηκε το στρατόπεδο γιατί είναι σε κατοικημένη περιοχή.
Ποια είναι η αλήθεια τώρα; Απλά ο Σαββίδης γράφει για να… γράφει.
Ουδέποτε προτάθηκε η Ροδόπολη για κάτι τέτοιο. Απλά στα πλαίσια της εξεύρεσης κάποιων χώρων για τη δημιουργία αυτών των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, προτάθηκαν γενικά κάποια στρατόπεδα (κυρίως της μεθορίου) που πρόκειται να κλείσουν. Ποτέ δεν έγινε λόγος ειδικά για την Ροδόπολη. Μάλιστα για να καταλάβετε πόσο χαζομάρα είναι ο λόγος που έγραψε πως ήταν η αιτία να απορριφθεί (ότι είναι σε κατοικημένη περιοχή), μπορείτε να δείτε απλά ποιες περιοχές τελικά είναι οι επικρατέστερες. Σε αυτές περιλαμβάνονται πολύ πιο «κατοικημένες» περιοχές απ’ότι η Ροδόπολη.
Και για να σας το αποδείξω πως δεν έχει καμία βάση αυτό που γράφει ο αφρατούλης μας, τον προκαλώ να βγάλει όποιο στοιχείο έχει που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του. Κάποιο χαρτί, κάποιο έγγραφο ή κάτι άλλο που μπορεί να μας κάνει να μην τον χαρακτηρίσουμε ψεύτη.