Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Αφού έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα μας, η Αριάδνη Παπαφωτίου μέσα από το blog της αποφάσισε να ασχοληθεί με τους "φουκαράδες". Όχι όμως για να τους βοηθήσει, αλλά απλά κατά κάποιο τρόπο, για να τους καταγγείλει! Τα "τσαντίρια" όπως τα χαρακτηρίζει που στήνουν αυτή την εποχή οι καημένοι παραγωγοί κερασιών στην περιοχή του Γαζώρου μήπως και καταφέρουν και πουλήσουν σε καλύτερη τιμή το προϊόν τους και δούνε και αυτή μιαν άσπρη μέρα, ενόχλησαν την αισθητική της γνωστής δημοσιογράφου. Η μεγαλωμένη με Γαλλικά και πιάνο Αριάδνη χαρακτηρίζει ως <<καραγγιοζόσπιτα>> και <<κεπέγκια>> τους μικρούς πάγκους που στήνουν εδώ και χρόνια οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής και με πομπώδεις εκφράσεις λέει πως προσβάλουν το μάτι και το περιβάλλον και βλάπτουν την δημόσια εικόνα του τόπου!!! Μάλιστα ως ειδική στα αγροτικά προϊόντα βγάζει το συμπέρασμα πως τα συγκεκριμένα κεράσια είναι ανάλογης κακής ποιότητας με τους πάγκους και μας βοηθάει να κάνουμε τον παραλληλισμό << Όπως είναι στο <σπίτι> του, έτσι θα είναι και στο χωράφι του και στο δέντρο του και στην παραγωγή του>>. 

Αριάδνη μου πως θα τα ήθελες τα κεράσια; Να πωλούνται και να τα αγοράζεις σε μια μπουτίκ στην Μεραρχίας μέσα σε μεταξωτά σακουλάκια, για να έχουν ποιότητα; Τελικά φαίνεται πως το να ξεχνάς από που προέρχεσαι, ποιο είναι το επάγγελμα των γονιών σου και να "καταγγέλεις" φουκαράδες που ακόμα  παλεύουν για το μεροκάματο με κάθε τρόπο, ακόμα και με τσαντίρια και καραγκιοζόσπιτα, είναι δείγμα του πραγματικού μας χαρακτήρα. Αριάδνη μου δεν μπορούν όλοι να είναι πολυθεσίτες και μάλιστα κάποιες από αυτές τις θέσεις να είναι κρατικές! Αν θέλεις μη σταματάς να αγοράσεις κεράσια από τα κεπέγκια. Δικαίωμα σου. Δεν μπορείς όμως να θίγεις τους ανθρώπους του μόχθου, δεν μπορείς να τους προσβάλλεις έτσι και κυρίως να δυσφημίζεις έτσι το παραγόμενο προιόν τους. 

Αριάδνη μου όλα μπορώ να σου τα συγχωρήσω αλλά όχι το "δόσιμο".  Έκανες τις "καταγγελίες", χαρακτήρισες ανθρώπους και προιόντα, έβαλες και φωτογραφίες, αλλά τα υπόλοιπα τι τα θέλεις; Προς τι οι αναφορές σου σε Νομαρχία, Δήμο, Εφορία και Αγορονομία; Γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ για να μπει μια τάξη όπως λες; 


(Τo σχετικό άρθρο υπάρχει στο blog kathrefti.blogspot.com )