Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΕΣ


Διαβάσαμε τα πάντα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη μας. Μάθαμε τα πάντα για τα βουβάλια. Γνωρίσαμε πως φτιάχνετε το καλό βουβαλίσιο μπιφτέκι ή μάλλον ξεκίνησε για μπιφτέκι και κατέληξε κεφτεδάκια. Κοντεύουμε να αηδιάσουμε από την τόση βουβαλοφαγία. Θα ακούμε βουβαλίσιο κρεατοσκεύασμα και θα τρέχουμε. Όλοι είχαν να πούνε κάτι και όλοι θέλανε να γράψουν κάτι για το γεγονός.
Από αυτό το πανηγύρι δεν μπορούσε να μην είχε κάποιο θέμα-θέματα και η σελίδα της εφημερίδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Μόνο που το εν λόγω site ήθελε να δει το πράγμα από άλλη πλευρά. Το αν χρησιμοποιήθηκαν 700 κιλά βουβαλίσιος κιμάς, 200 λίτρα γάλα,αν προστέθηκαν 120 κιλά τριμμένης φρυγανιάς και ένας τόνος μπαχαρικά και αν στο τέλος χρειάστηκαν 2000 μάγειρες για να τηγανίσουν τα κεφτεδάκια (λες και η Κυρα-Μαρίκα δεν θα μπορούσε, έπρεπε να ήταν σεφ), δεν αφορά τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Η "κάψα" του είναι άλλη και έπρεπε να την πει, να την βροντοφωνάξει, να την ανακοινώσει!!!
Πια είναι αυτή η είδηση; Φυσικά η αναφορά στον σεφ που έκλεψε την παράσταση. Στον σεφ της μπρασερί (όπως χαρακτηριστικά γράφουν) ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ. Ο σεφ Νίκος Δεβριάδης, νίκησε και τα βουβάλια και τα κεφτεδάκια και έκλεψε την παράσταση με τα πολύ ωραία και χαρακτηριστικά πιάτα του. Τώρα θα μου πείτε πως η ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ είναι ο κυρίως διαφημιζόμενος στη σελίδα της εφημερίδας και δεν έπρεπε να τον αφήσουμε έτσι. Λίγο αβαντάρισμα κάνει πάντα καλό τον πελάτη.
Άντε παιδιά εκεί στον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, την επόμενη φορά μπορείτε έτσι πρόχειρα να ρίξετε και τον κατάλογο της μπρασερί ανάμεσα σε κάποιο άσχετο θέμα, όχι τίποτε άλλο αλλά για να ξέρουμε τι θα παραγγείλουμε.