Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ;


 Ο "καθρέφτης" ενός Νομού ή μιας πόλης στο διαδίκτυο είναι το site της Νομαρχίας ή του Δήμου αντίστοιχα. Για την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας έχω διαβάσει κατά καιρούς αρκετά.
 Τελευταία προέκυψε ένα θέμα... γραμματικής. Διάβασα και μετά το πρόσεξα (για να λέω την αλήθεια) για τα λάθη στη γραμματική που περιέχει το γραπτό μήνυμα του Νομάρχη. Κάτι λαθάκια του στυλ ..."Στη Κερκίνη..." αντί "Στην Κερκίνη" ή "Στον Λαϊλιά..." αντί "Στο Λαϊλιά" είναι δύσκολα να τα πιάσει εύκολα και το ευρύτερο κοινό που διαβάζει το site. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Φωτιάδης έχει να διδάξει αρκετά χρόνια σε σχολείο (είναι εκπαιδευτικός (δάσκαλος) στο επάγγελμα) και ίσως έχει ξεχάσει κάποιους γραμματικούς κανόνες. Ίσως πάλι να μην έχει καν διαβάσει αυτά που του έγραψαν άλλοι για λογαριασμό του για την σελίδα της Νομαρχίας. 
Εγώ όμως δεν θα σταθώ ούτε στην ορθογραφία ούτε στην γραμματική του site της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Θα σταθώ σε αυτό που πρόσεξα στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας όπου αναφέρονται κάποιες "αξιόλογες" όπως συγκεκριμένα γράφει, Σερραϊκές ιστοσελίδες. Και αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. Ποιος είναι αυτός που αξιολόγησε αυτές τις σελίδες; Ποιος τις θεωρεί αξιόλογες και πως αυτές πρέπει να προβληθούν από το επίσημο si
te της Νομαρχίας; Είναι δυνατόν να θεωρείται "αξιόλογη" μια σελίδα που έχει να ανανεώσει το περιεχόμενο της εδώ και δυο χρόνια; Είναι "αξιόλογη" μια σελίδα ενός εμπαθούς αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου; Ή είναι αξιόλογα τα sites κάποιων συγκεκριμένων τοπικών εφημερίδων ενώ κάποιων άλλων δεν είναι;
Νομίζω πως αυτού του τύπου τα "μικρόψυχα" ολισθήματα δεν ταιριάζουν σε μια επίσημη σελίδα Νομαρχίας. Αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα Έκτος φυσικά και αν ο Νομάρχης μας ο κ. Φωτιάδης έχει κάνει την επιλογή των συγκεκριμένων σελίδων, οπότε και το θέμα αλλάζει. "Μαγαζί" του είναι, ότι θέλει ας κάνει!