Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Με έχει κουράσει τρομερά αυτό το θέμα των μηνύσεων. Κάποιοι εκ του πονηρού ορμώμενοι το έκαναν παιχνίδι και ρίχνουν αβέρτα. Κοπανάς μια μήνυση και περιμένεις ο άλλος να φοβηθεί και κλείσει το blog. Δεν προσπαθούν (δεν μπορούν πιθανότατα) να αντικρούσουν με επιχειρήματα αυτά που πιστεύουν πως τους θίγουν ή είναι ψευδή. Σκοπός τους είναι μόνο ο εκφοβισμός. Δηλαδή αν έχω πει μόνο την αλήθεια και αν απλά κάνω κριτική, έχω να φοβηθώ κάτι; Κάντε 1000 μηνύσεις!!! Δεν ζούμε σε μπανανία. Υπάρχει δικαιοσύνη και θα κρίνει αυτή. Κατ'αλλα οι απειλές δεν μπορούν να επηρεάσουν τον λόγο των ελεύθερων πολιτών αυτής της χώρας!!!

Για να κλείσω το θέμα, απλά θα αναφέρω για στον αρχιμαστοράκο, που έχει αναδειχτεί σε μέγα μηνυσιολάγνο. Πραγματικό φερέφωνο των απανταχού μηνυτών. Δεν τα γράφουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και με απίστευτη χαιρεκακία τα προβάλει αυτός. Έχω βαρεθεί να διαβάζω την φράση του-"απειλή", <<καλά ξεμπερδέματα>>. Δηλαδή προδικάζει και το αποτέλεσμα των μηνύσεων.
Ποιος είναι όμως αυτός ο αρχιμαστοράκος; Αυτός που μέσω του blog του μεταπουλά εισιτήρια συναυλιών.
Θα ήθελα εδώ να αναφέρω πως απευθύνθηκα στην εταιρία παραγωγής που οργανώνει τις συναυλίες και μου έστειλαν τους όρους του αποδέχεται ο κάτοχος ενός εισιτηρίου αυτόματα με την αγορά του. Πρόκειται για ένα κατεβατό με πάρα πολλούς όρους. Θα σταθώ μόνο σε έναν που μας αφορά και σας τον παραθέτω μεταφρασμένο.

Απαγορεύεται αυστηρά η ανταλλαγή, μεταπώληση και εν γένει η εμπορία εισιτηρίων από τρίτους. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την πώληση εισιτηρίων είναι η διοργανώτρια εταιρία.


P.S. Το πλήρες κείμενο με τους όρους που μου απέστειλε η διοργανώτρια εταιρία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

"ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ" & "ΔΙΚΑΙΟ" ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Η ανάρτηση του φίλου μου serrespress.blogspot.com :

Φοβερά προσόντα !!!!!!
Τυχαία έπεσε στα χέρια μου σήμερα, το προεκλογικό φυλλάδιο υποψήφιας βουλευτίνας.
Εκτός των άλλων, κόλλησα στις "φοβερές γνώσεις Η/Υ" που έχει και που την κάνουν ικανή να διδάσκει ως ωρομίσθια καθηγήτρια σε Ι.Ε.Κ. για το διαδίκτυο.
Δηλαδή με ένα απλό πρόγραμμα Εισαγωγή στους Η/Υ γίνεσαι και καθηγητής για internet!!!!
ΕΥΓΕ!!!!!!!




Έχω όμως ενστάσεις. Φίλε serrespress εσύ στέκεσαι στη θέση της ωρομίσθιας καθηγήτριας. Δεν προσέχεις όμως το μάθημα που διδάσκει η Δημητρούλα. Διδάσκει "Νομοθεσία" και "Δίκαιο" στις επικοινωνίες και στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Με άλλα λόγια, είναι στο θέμα του "Δικαίου" του διαδικτύου... καθηγήτρια!!!
Άρα έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η Δημητρούλα φέρεται (δεν το έχει διαψεύσει ποτέ)να είναι η δικηγόρος που κατέθεσε τουλάχιστον μια μήνυση εναντίον blog-blogs για λογαριασμό πελάτη της. Είναι "καθηγήτρια" στο "Δίκαιο" του ίντερνετ και άρα κάτι ξέρει περισσότερο για να προχωρήσει την μήνυση και να μην αποτρέψει τον πελάτη της για κάτι τέτοιο.
Σωστά λοιπόν όλοι οι bloggers μπορούν να αναρωτιούνται για τις θέσεις της και τις απόψεις της, απέναντι στην ελευθερία έκφρασης των blogs.

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΜΠΟΛΑΡΗ


Ποιος "δημοσιογράφος" είχε "ξεσκίσει" τον κύριο Μάρκο Μπόλαρη παλαιότερα και τώρα που αθωώθηκε πανηγυρικά με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών επί της αγωγής που είχε κατατεθεί σε βάρος του από τους διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων για την υπόθεση του κινηματοθεάτρου «Κρόνιο», δεν γράφει ούτε κουβέντα;;;

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΛΙΑ


Έλαβα μήνυμα από το πολιτικό γραφείο της κυρίας Κόλλια σχετικά με την ανάρτηση για το site της. Με ενημέρωσαν λοιπόν πως στο site, πριν ακόμα την προκήρυξη των εκλογών, είχαν ξεκινήσεις εργασίες αναβάθμισης. Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και προκειμένου να υπάρχει μια ημιτελής σελίδα, προτιμήθηκε να μην βιαστούν και να αφήσουν τον ιστοτόπο εκτός λειτουργίας.
Τα συγχαρητήρια μου στην κυρία Κόλλια για τα γρήγορα αντανακλαστικά και ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ...ΤΟ SITE ΣΑΣ;


Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και ακόμα το site της κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά είναι εκτός λειτουργίας.
Προσπάθησα να μπω πριν αρκετές μέρες στο www.kollia.gr που δηλώνεται ως επίσημος διαδικτυακός τόπος της συμπαθούς βουλευτίνας, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Σήμερα που ξαναπροσπάθησα, είδα να υπάρχει ακόμα το ίδιο πρόβλημα.
Κύρια Κόλλια, προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε να το διορθώσετε μέχρι τις εκλογές!!!

P.S. Βέβαια μερικές φορές τα sites δεν είναι και τόσο απαραίτητα για την προβολή ενός υποψηφίου. Βλέπουμε και άλλες που είναι νέες και το παίζουν και όμορφες να προσπαθούν να μας σαγηνέψουν με το site τους, να μην θέλουν να λέμε την πραγματικές αλήθεια γι'αυτές(ονόματα δεν λέω. Ο κόσμος καταλαβαίνει!)

ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ


Μου έχει δημιουργήσει τρομερή εντύπωση αυτή η σύμπτωση. Πως γίνεται ρε αδελφέ, όποιο site έχει διαφήμιση με banner κάποιον υποψήφιο, εντελώς συμπτωματικά να τον "βλέπεις" συνέχεια και στην ύλη του site;
Διαφήμιση ο Χ υποψήφιος στο Ψ site; Μέσα θα διαβάσεις για το πρόγραμμα του Χ, θα βρεις την επομένη την περιοδεία του Χ, την παρ'άλλη θα διαβάσεις τις θέσεις τους Χ και κάθε μέρα θα μαθαίνεις και κάτι για αυτόν. Αντίθετα για αυτούς που δεν διαφημίζονται, ούτε λόγος. Λες και δεν υπάρχουν.
Ονόματα και sites δεν λέω αλλά όλοι καταλαβαίνετε ποιους εννοώ!!!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ


Ολοκαίνουργια επίσημη ιστοσελίδα απέκτησε η Δήμητρα Παναγιωτάκη. Υποψηφίους και ειδησεογραφία δεν σχολιάζω αλλά τα sites και τα blogs είναι η ειδικότητα μου. Αντικειμενικότατα λοιπόν πιστεύω πως είναι το φτωχότερο site υποψηφίου που έχω δει. Φαίνεται προχειροδουλειά του ποδαριού και είναι βασισμένο στο ελεύθερο λογισμικό της Joomla. Πλην μιας χαιρετούρας και ενός βιογραφικού, δεν περιέχει τίποτα σχεδόν άλλο από αυτά που έχει συνήθως ένα site υποψηφίου.
Και μερικές ερωτησούλες στην Δημητρούλα:
• Τι θα γίνει με αυτή τη φωτογραφία; Θα την αλλάξεις κάποια στιγμή; Υπάρχουν άλλες;
• Η κοπελιά που είναι στην φωτογραφία με τον αείμνηστο πατέρα σου, ποια είναι; Δεν μοιάζει καθόλου με σένα (με την γνωστή φωτογραφία σου με τα μαργαριτάρια και το ειρωνικό χαμόγελο και το άπειρο make-up).
• Στο βιογραφικό σου αναφέρεις για την κάθοδο σου στις Νομαρχιακές με τον Μυτιληναίο. Δεν λες πουθενά όμως ποιο κόμμα σας υποστήριξε. Δεν λες αν είχατε το χρίσμα ή ήσασταν αντάρτες. Δεν πρέπει να μάθει ή να θυμάται ο κόσμος αυτά που έχεις κάνει στο παρελθόν;
• Δεν έχεις απαντήσει ακόμα αν είσαι η δικηγόρος που κατέθεσε μήνυση για λογαριασμό πελάτη σου εναντίον blogs. Είσαι κατά των blogs; Αν τελικά εκλεγείς τι έχεις σκοπό να κάνεις για το θέμα των blogs; Αν αποκτήσεις και τη «δύναμη» που δίνει η έδρα πρέπει να σε φοβόμαστε περισσότερο;;;

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!!!

Διάβασα πριν λίγο μια είδηση που με χαροποίησε πάρα πολύ. Σύμφωνα με το επίσημο site των U2, ένα από τα πλέον αγαπημένα μου συγκροτήματα θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ολυμπιακό στάδιο στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010.
Δεν είναι δυνατόν να λείψω από αυτό το γεγονός. Βέβαια υπάρχει ένας μόνο φόβος. Να μην βρω εισιτήριο. Αλλά τι λέω;;; Αν δεν βρω, θα μου πουλήσει ο αρχιμαστοράκος. Άλλωστε έχει παρελθόν στην μεταπώληση εισιτηρίων συναυλιών!


ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;;;


Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ζήλια και ο φθόνος;
Έχει όρια η συκοφάντηση;
Μήπως, όσα δεν φτάνει η αλεπού...

ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ;;;



Καλύτερα να αθωώσεις έναν ένοχο παρά να κατηγορήσεις έναν αθώο.

P.S. Η απουσία μου για κάποιες μέρες οφείλεται σε επαγγελματικές υποχρεώσεις λόγω εκλογών (αφισοκόλληση, σταύρωμα ψηφοδελτίων, χειροκροτήματα,μοίρασμα φυλλαδίων).
P.S. Ο άνθρωπός άσχετα το πως τον βλέπω σαν "δημοσιογράφο", εξέφρασε τις απόψεις του, μπορεί να κινήθηκε εναντίον κάποιων blogs, αλλά σταμάτησε εκεί. Το άφησε να το αναλάβει η δικαιοσύνη και δεν ξανασχολήθηκε. Αν υπάρχουν αδικήματα θα προχωρήσει η υπόθεση και αν δεν προχωρήσει δεν αξίζει να φθείρεται περισσότερο. Έξυπνη κίνηση και ειλικρινά δεν "του το'χα"(ας θεωρηθεί και αυτό γλύψιμο προς τον Σαββίδη). Όλοι οι υπόλοιποι γιατί γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως;

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΜΠΑΖΑ;;;


Η ανάρτηση είναι του mpugatsa.blogspot.com. Την παραθέτω αυτούσια.


6 Σεπτέμβριος 2009
Πολιτικές διαφημίσεις στα Σέρρας


Ξεκίνησαν οι πολιτικές διαφημίσεις στα site και στα blog πρώτος πρώτος στο “χορό” το infoserres με τους Παναγιωτάκη , Ζαρωτιάδη , Τσελέπη.
Άντε καλή “μπάζα”
.


Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Γιατί ο φίλτατος blogger μιλάει για «καλή μπάζα»; Αν δεν κάνω λάθος η φράση αυτή αναφέρεται μεταφορικά για αυτά που προέρχονται από παράνομη πράξη ή κάποια άλλη απάτη. Εδώ δεν μιλάμε για «μπάζα». Εδώ απλά έχουμε διαφημίσεις που είναι και το μοναδικό έσοδο στα Μ.Μ.Ε.
Γιατί λοιπόν τόσο μίσος; Γιατί τέτοια φρασεολογία;;;

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΠΟΙΩΝ



Διάβασα σε κάποια ανάρτηση του mpugatsa.blogspot.com με τίτλο "Γιατί τόσο μίσος..." που περιέχει και παρακάτω φωτογραφία που παραθέτω.



12 Σεπτέμβριος 2009
Γιατί τόσο μίσος...

H φωτογραφία είναι από το email ενός αναγνώστη που την έστειλε στο blog με το εξής σχόλιο : "Γιατί αυτή η μανία του serresite με τον Σαββίδη ; Μπορείς να το εξηγήσεις ;"

Ναι φίλε μου μπορώ.
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πολύ κοντά με την Ι.Τ.Α. Το αποδεικνύουν τα γραφόμενα του αλλά και η διαφήμιση στο site του , η συγκεκριμένη/μενος που φέρεται να είναι πίσω από το blog είναι έμμισθη υπάλληλος τους και φοβάται μην τυχόν και χάσει την θέση της/του . Βρήκε τα κορόιδα και τα “δουλεύει” μπράβο της.


Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω τις χαζομάρες που γράφει. Με ενδιαφέρει το mail και η φωτογραφία.
Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα! Ο φίλτατος blogger ισχυρίζεται πως έλαβε την φωτογραφία από κάποιον άγνωστο. Αν είναι αλήθεια αυτό, θα ήθελα να τον ενημερώσω πως η φωτογραφία είναι πλαστή. Είναι πλαστή γιατί έχει προστεθεί εσκεμμένα μια φράση που αλλάζει όλο το ύφος της απάντησης μου. Όποιος διαβάσει αυτό που έγραψα, καταλαβαίνει πως δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Σαββίδη. Με την φράση που τεχνηέντως έχει προστεθεί, αυτό το «Αξίζει την καταστροφή», κάποιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ύποπτα το μήνυμα. Επίσης ο αποστολέας του mail δεν λέει για ποιο λόγο του απάντησα. Μήπως αυτός προσπαθεί να με παρασύρει; Μήπως αυτός νομίζει πως θα εκμαιεύσει κάτι; Για διαβάστε κάποια από αυτά που μου γράφει και δείτε τι του απαντώ. Έχω σβήσει κάποια πράγματα γιατί δεν είναι για δημοσιεύση αφού είναι κατά 99% ψέματα. Επίσης πρέπει να πω πως μου έστειλε και κάποιες ακόμα παπαριές, τάχα αποκαλύψεις για τον Σαββίδη, τις οποίες δεν χρησιμοποίησα γιατί υποπτεύθηκα πως κάτι υπάρχει από πίσω!
Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία τι μου γράφει, και μπορείτε να δείτε τι πραγματικά του απαντώ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ E-MAIL




Είμαι αναγκασμένος για άλλη μια φορά να πω τα εξής:
-Το blog αυτό ασχολείται μόνο με sites και Blogs. Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα και δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν.
-Όλα τα e-mails που δέχομαι υπάρχουν αποθηκευμένα και είναι στη διάθεση κάθε αρχής εφόσον χρειαστεί. Φυσικά εγώ μηνύσεις δεν κάνω αλλά αν χρειαστεί να υπερασπίσω τον εαυτό μου, φυσικά και θα βγούνε όλα στον αέρα.
-Θα ήθελα να πω πως ο τρόπος γραφής αυτού μου έστελνε τα επίμαχα e-mails μου θυμίζει έντονα τα γραπτά του mpugatsa.blogspot.com. Θα ήθελα να μου απαντήσει αν κάνω λάθος. Το γράφω με κάθε επιφύλαξη. Ίσως να κάνω λάθος.
-Σαββίδη σε λάθος μέρη ψάχνεις τους εχθρούς σου. Ψάξ'το καλύτερα.
-Νιώθω την αδικία να με πνίγει. Εμένα μηνύσεις και κάποιους άλλους, όχι;;;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Θα ήθελα να στείλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τις θερμότερες ευχές στην φίλη μου την Αριάδνη. Να είναι πάντα καλά, υγιής και ευτυχισμένη και πάντα χαμογελαστή. Να διατηρήσει τις υπάρχοντες θέσεις εργασίας της και να της πολλαπλασιάσει. Να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της ανταποκρίτριας και τώρα με την αλλαγή των «πραγμάτων» να φάει μέχρι και τη Χούκλη.
Αριάδνη μου αν και με στεναχώρησες τον τελευταίο χρόνο, εγώ θα σ’αγαπώ πάντα. Σου εύχομαι τα καλύτερα και θα σου θυμίσω τη λαϊκή σοφία «όποιος μπλέκει με τα πίτουρα…». Εσύ μια επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος ενώσεων και καταξιωμένη στο χώρο, τι δουλειά έχεις με τους τσαρλατάνους; Τι δουλειά έχεις με τα δικαστήρια και τις μηνύσεις;
Τέλος πάντων, ας τα αφήσουμε τώρα αυτά. Είναι μέρα χαράς και ευχών. Χρόνια Πολλά Αριάδνη μου!!!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ


Μόλις μια μέρα έφτανε για να "αντιδράσει" ο βουλευτής Σερρών και εκ νέου υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθης Κουτμερίδης στην ανάρτηση μου. Αμέσως διορθώθηκε στο προφίλ του στο Facebook η λανθασμένη διεύθυνση του επίσημου του site με την ορθή www.koutmeridis.gr.
Αυτό δείχνει πως ή ο ίδιος ή κάποιος εκ των συνεργατών του που έχει επωμιστεί την ενημέρωση της διαδικτυακής παρουσίας Κουτμερίδη, έχει πολύ καλά αντανακλαστικά και πως πέφτει πολύ δουλεία στο γραφείο του.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ;;;


Το έχω γράψει πολλές φορές και θα σας το θυμίσω για άλλη μια φορά. Το blog αυτό ασχολείται αποκλειστικά με το σχολιασμό Σερραϊκών blogs και sites και όχι με την ειδησεογραφία. Άρα το τι γίνεται με τις εκλογές και τους υποψηφίους με αφήνει παγερά αδιάφορο. Θα κάνω όμως μια μικρή εξαίρεση γιατί ίσως υπάρχει κάποιο «θέμα».
Τα περί μηνύσεων και λοιπών εναντίων Σερραϊκών blogs λίγο πολύ τα ξέρετε. Επειδή όμως εγώ δεν τα ξέρω ακόμα επίσημα, δεν έχω κάποια ενημέρωση, ενόχληση, πληροφόρηση, δεν ασχολούμαι περισσότερο. Με κάθε επιφύλαξη όμως είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω κάτι που μου έγινε γνωστό μέσω e-mail. Σύμφωνα λοιπόν με δυο διαφορετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχω λάβει, ο γνωστός μηνυτής κατέθεσε τη μήνυση-μηνύσεις του μέσω της δικηγόρου του Δήμητρας Παναγιωτάκη. Αυτό φυσικά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη και δέχεται κάθε διόρθωσης. Έχω κρατήσει όμως τα e-mails που με ενημέρωσαν για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον μου, για λογαριασμό πελάτης της (επαναλαμβάνω) η κυρία Παναγιωτάκη και μπορώ να τα παρουσιάσω αν τελικά αποδειχτούν ψευδή.
Εδώ λοιπόν μπαίνει ένα δίλημμα για μένα και ίσως και για αρκετούς από τους χιλιάδες Bloggers. Θα ψηφίζατε ποτέ κάποια που στρέφεται εναντίον της ελευθερίας του λόγου των blogs;
Θα μου πείτε πως η κυρία Παναγιωτάκη δεν μηνύει η ίδια κάποιο blog αλλά απλά κάνει τη δουλειά της. Συμφωνώ απόλυτα, δεν είπα κάτι αντίθετο, απλά ήθελα να επισημάνω το γεγονός. Άλλοι ασχολούνται με άλλα που έχει κάνει η Παναγιωτάκη στο παρελθόν (Νομαρχιακές εκλογές κτλ) αλλά εμένα για την ώρα με ενδιαφέρει η μήνυση.
Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω από την κυρία Παναγιωτάκη ή κάποιον από τους συνεργάτες της ή ακόμα και από τον γνωστό μηνυτή, να μου στείλει ένα e-mail και να μου διαψεύσει το γεγονός εφόσον δεν ισχύει κάτι τέτοιο ώστε να διορθώσω και εγώ την ανάρτηση. Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά θέλω να το ξέρω και επίσημα. Και μάλλον θα θέλουν να το μάθουν και πολλοί άλλοι bloggers.

ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ... ΤΟ FACEBOOK ΣΑΣ.


Φυσικά εκτός από τις επίσημες ιστοσελίδες πολλοί υποψήφιοι βουλευτές διατηρούν και προφίλ στο Facebook όπου κάποιος μπορεί να γίνει υποστηρικτής ή φίλος τους. Πολλοί μάλιστα δεν διαθέτουν site και χρησιμοποιούν αυτές τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως έχουμε συνηθίσει να τις λέμε ως μέσω προβολής αλλά και επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους.
Ένας από τους πρώτους πολιτικούς μας που έφτιαξε "προφίλ" στο facebook είναι και ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στις εκλογές τις 4ης Οκτώβρη κύριος Στάθης Κουτμερίδης. Ο κ. Κουτμερίδης διαθέτει και επίσημη σελίδα. Εδώ ήθελα και να σταθώ. Στο προφίλ του στο Facebook αναφέρεται σαν επίσημος διακτυακός του τόπος το www.koutmeridis.com. Αν όμως επιχειρήσετε να μπείτε σε αυτή τη διεύθυνση θα δείτε πως δεν υπάρχει κανένα site. Χωρίς να ξέρω το γιατί ο κύριος Κουτμερίδης έχει γράψει λάθος την επίσημη σελίδα του (λέτε να μην ξέρει τη σωστή διεύθυνση;). Το σωστό είναι www.koutmeridis.gr όπου αυτό το domain name λειτουργεί κανονικά. Ας το προσέξει λοιπόν και ας το διορθώσει...για δικό του καλό.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΩ ...


Πριν από αρκετό καιρό είχα κάνει μια ανάρτηση για το site irakleia.com. Στις 26 Αυγούστου η συντακτική ομάδα του site μου έστειλε μήνυμα σχετικά με αυτή μου την ανάρτηση. Λόγω διακοπών και επειδή δεν διαβάζω έγκαιρα τα e-mail που δέχομαι, άργησα να απαντήσω. Σας παραθέτω αυτά που μου γράφει ο φίλος και αν έχω αδικήσει την σελίδα ζητώ συγνώμη και να είναι βέβαιοι πως δεν έχει γίνει εσκεμμένα.

Αγαπητέ αναγνώστη της ηλεκτρονικής σελίδας της Ηράκλειας,
σαν εκπρόσωπος της ομάδας σύνταξης της σελίδας αυτής, θα ΄θελα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχής σας σ΄ αυτή την προσπάθεια, αν και λίγο καθυστερημένα μια και το δημοσίευμά στο ιστολόγιό σας έγινε την 31η Ιουλίου τρέχοντος έτους.
Όντως η ενημέρωση της στήλης των φαρμακείων δεν έγινε κι αυτό γιατί ο τοπικός σύλλογος δεν μας έδωσε την κατάλληλη ενημέρωση, όσο για την ψηφοφορία δεν βρέθηκε κάποιος άλλος να βάλει μια καινούρια, διότι συνήθως οι ψηφοφορίες μπαίνουν από αναγνώστες μέλη της σελίδας μας.
Η σελίδα ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά με ένα ή περισσότερα θέματα από την τοπική, περιφερειακή και γενική επικαιρότητα. Ταυτόχρονα δημοσιεύει και άρθρα εγγεγραμμένων και μη χρηστών του δια δικτύου. Είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα ενημερωτικών σελίδων που φτιάξαμε πριν από πέντε χρόνια περίπου, την αλυσίδα αποτελούσαν και οι σελίδες: http://www.sidnet.gr/, http://www.sidirokastro.com/, http://www.roupel.gr/, http://www.meleniko.gr/, κ.α.
Για την σύνταξη του ιστοχώρου της Ηράκλειας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΑΡΙΑΔΝΗ;


Βγαίνει και πάλι η Αριάδνη και διαλαλεί την επιτυχία της και την αποκλειστικότητα της. Φαίνεται όμως ότι νομίζει ότι απευθύνεται σε ντουρντουβάκια. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό για το οποίο προσπαθεί να μας πείσει.
Για να μην πολυλογώ. Εννέα οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σερρών. Οι τέσσερις νυν βουλευτές μπαίνουν σχεδόν 100%. Δηλαδή είχε σίγουρο το 44,4% του ψηφοδελτίου. Μια περίπτωση που υπήρχε να μην είναι ο Αχιλλέας στους υποψηφίους, με βάση την λογική, φάνταζε απίθανη. Άλλωστε και ο «Καθρέπτης» έλεγε αυτολεξεί “ Η συμμετοχή του Αχιλλέα Καραμανλή θα "παίζεται ως την τελευταία στιγμή"” . Δηλαδή με απλά λόγια η Αριάδνη δεν μας έλεγε τίποτα νέο.
Για τον Χαϊτίδη, ναι μεν πρόβλεπε πως δεν θα είναι μέσα αλλά πρόσθετε “ ίσως έτσι αποφασίσει να τραβήξει άλλον δρόμο, μαζί με τον ΛΑΟΣ”, πρόβλεψη που διαψεύστηκε από τον ίδιο τον Ευγένιο.
Για τον Χρυσάφη, τον Μηλίδη και τον Τσιπλάκη, δεν υπήρχε και κανένας που να πίστευε πως θα ήταν εκτός. Άλλωστε οι άνθρωποι το «δουλεύουν» χρόνια. Σπουδαία αποκάλυψη λοιπόν.
Για το ζήτημα των γυναικών, λόγω ποσόστωσης οι τρεις ήταν βέβαιες. Κόλλια, Δουβίτσα, Παναγιωτάκη, έπαιζαν δυνατά. Η Κόλλια ήταν σίγουρη.Άρα η Αριέτα είχε εύκολη δουλειά. Αυτή όμως ήθελε να εντυπωσιάσει. Βρήκε την Αθηνά Γεωργιάδου και την παρουσίασε σαν «κλειδωμένη». Το αποτέλεσμα το ξέρετε.
Σ.Σ. (όπως γράφει και αυτή). Μια «τρύπα στο νερό». Η πλάκα όμως είναι πως παινεύεται για αυτή της την «τρύπα».

ΚΥΡΙΑ ΤΖΑΜΠΑΖΗ...ΤΟ SITE ΣΑΣ!


Νομίζω πως έφτασε ο καιρός να ασχοληθώ με τα sites των Σερραίων υποψηφίων βουλευτών. Η σειρά είναι τυχαία, η επιλογή κόμματος και συνδυασμού είναι καθαρά συμπτωματική και θα προσπαθήσω να «ψαρέψω» από όλες τις πλευρές.
Θα ξεκινήσω με μια από τις πιο συμπαθητικές παρουσίες πολιτικών του Νομού μας. Ο λόγος για την τέως Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφια για το Ελληνικό κοινοβούλιο Ευαγγελία Τζαμπάζη. Η προσωπική της σελίδα είναι www.tzampazi.gr/ και αν μπείτε θα νομίζετε πως η κυρία Τζαμπάζη είναι ακόμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη σελίδα της, δεν έχει προστεθεί τίποτα και φυσικά δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην τωρινή της υποψηφιότητα. Τελυταία ανανέωση στο site έγινε στις 8 Ιούλη. Καλό είναι να το κοιτάξουν οι συνεργάτες της μιας και οι εκλογές πλησιάζουν.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ BLOGS ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Τα blogs αποτελούν ίσως την τελευταίο ελεύθερο βήμα έκφρασης και προβολής ιδεών. Όχι τόσο επειδή δεν υπάρχουν άλλα μέσα, αλλά κυρίως επειδή στην εποχή μας η διατύπωση κάποιων απόψεων μπορεί να σε στοχοποιήσει και να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην οικογενειακή και προσωπική σου ζωή. Με τα blogs όμως και με την ανωνυμία που προσφέρουν, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Αν και κάποιοι με κατατάσσουν και εμένα σε αυτή την κατηγορία, κάποια blogs εκμεταλεύονται την ανωνυμία για άλλους "πονηρούς" σκοπούς. Βέβαια δεν αναφέρομαι σε κάποιες χαζομάρες που λένε κάποιοι για "λάσπη που πετιέται στον ανεμιστήρα (ποιός ξέρει από που ξεσήκωσαν την φράση)" ή για αυτούς που ενώ οι ίδιοι είναι θύτες σε πολλά πράγματα, παρουσιάζουν εαυτόν σαν το θύμα της ανωνυμίας των blogs. Άλλη δουλειά δεν έχουμε και θα καθόμαστε να ασχολούμαστε με τον κάθε τυχάρπαστο.
Αναφέρομαι στα ανώνυμα εκείνα blogs που είναι ένα ένα κομμάτι ενός ολόκληρου πολιτικού ή και κομματικού μηχανισμού. Διαβάζω πλέον καθημερινά, Σερραϊκά blogs που έχουν μεταμορφωθεί σε "μηχανές" λασπολογίας εναντίον κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Δεν μιλάμε απλά για "κόλλημα" αλλά για πραγματική προσπάθεια εξόντωσης και συκοφαντίας.
Υπάρχουν πάλι τα άλλα είδη blogs, που έχουν μετατραπεί σε χώρο προβολής, διαφήμισης και προώθησης κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Πολλά επίσης Σερραϊκά blogs συναντώνται τελευταία, να έχουν πάρει "παραμάσχαλα" κάποιον υποψήφιο και να τον "σπρώχνουν" με νύχια και με δόντια.
Καμία από τις πιο πάνω κατηγορίες blogs δεν θεωρώ αθώα. Και το αν το ότι εγώ κριτικάρω τα υπόλοιπα blogs και sites (κάποιες φορές ίσως και σκληρά) θεωρείται μεμπτό, αυτό που κάνουν αυτοί είναι κάτι περισσότερο από κατακριτέο και πολύ ύποπτο!!! Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, δεν βλέπω κανέναν να τα χαρακτηρίζει βοθροblogs.

ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΔΙΩΚΤΗ BLOGS ;


Κάπου διάβασα πως θέση σε ψηφοδέλτιο στα Σέρρας, διεκδικεί κάποιος-κάποια δικηγόρος που φέρεται πως κατέθεσε μήνυση πελάτη της, που στρέφεται εναντίον της ανωνυμίας και της ελευθερίας λόγου κάποιου blog.
Το ερώτημα υποβάλλεται προς όλους τους bloggers. " Θα ψηφίζατε κάποιον διώκτη των blogs;"


P.S. Αν δεν έχει σχέση με την υπόθεση και κακώς αναφέρθηκε το όνομα του-της, ας διαψεύσει το γεγονός. Σε αυτή την περίπτωση, έχει και την στήριξη και την ψήφο μου!!!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ!!!



Εκτός το infoserres.gr

Μεγάλο και σοβαρό πρέπει να είναι το πρόβλημα του αντιμετωπίζει το πρώτο σε αναγνωσιμότητα Σερραϊκό site, infoserres.gr από της πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον διαχειριστή του αλλά δεν είναι δυνατόν μέχρι στιγμής .
ΠΑ.ΔΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΕΧΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ!!!

Φυσικά και δεν γνωρίζω κανένα όνομα από αυτά που πρόκειται να μπούνε στα ψηφοδέλτια. Απλά τον τίτλο τον έβαλα για να τραβήξω αναγνώστες. Τώρα αν θέλετε διαβάστε και την υπόλοιπη ανάρτηση.

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Στην Νέα Δημοκρατία μάλιστα πολλά είναι τα ονόματα που "παίζονται". Μου έλεγε χθες λοιπόν ένας από αυτούς που παλεύει για να μπει στην λίστα, πως παραλίγο να το πάθει το εγκεφαλικό μόλις διάβασε κάτι. Ο τίτλος έλεγε: "ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ". Βρε εδώ δεν ξέρουν τίποτα επίσημο ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αυτός που έβαλε αυτόν τον τίτλο, από που έχει πληροφορίες;
Τελικά ο τίτλος δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Αν διάβαζες το "ρεπορτάζ" που ακολουθούσε, παρατηρούσες την λεξούλα που υπήρχε και άλλαζε όλη την ουσία. Υπήρχε δηλαδή εκείνο το "φαίνεται πως κλείδωσε" που μας έφερνε πάλι στα ίδια. Δηλαδή σε εκείνα που όλοι γνωρίζουμε. Τι μας μένει τότε; Το... εγκεφαλικό!!!
Και για να είμαι δίκαιος, κρατάω το ρεπορτάζ και σε λίγο που θα ξέρουμε και επίσημα τις λίστες, θα δούμε κατά πόσο ήταν σωστό το ρεπορτάζ.


P.S. Παρεμπιπτόντως το ΡΟΔΟΝ FM έμεινε χωρίς ιδιοκτησία.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ. (ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ)


Εχθές όπως θα θυμούνται κάποιοι σας είχα βάλει ένα τεστ με ερωτήσεις και απαντήσεις πολλαπλών επιλογών.
Είχα γράψει για την ακρίβεια τρεις προτάσεις και εσείς έπρεπε να επιλέξετε ποια ήταν η σωστή.
Οι προτάσεις ήταν οι εξής:

-ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ

-ΓΕΜΙΣΑΝ ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ

-ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΣΕΡΡΕΣ

Δέχτηκα πολλά μηνύματα με απαντήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως δεν φτάνει να είσαι καλός μαθητής και να διαλέξεις την σωστή απάντηση. Μετράει και η εξυπνάδα! Εκεί λοιπόν είναι που ο "μαθητής-γατόνι" σου βρίσκει μια τέταρτη πρόταση, εξίσου σωστή και έχει να το λέει πως μόνος βρήκε το σωστότερο! Εύγε παλικάρι μου!!!


P.S. Τώρα αν μου κάνει μήνυση και γιατί επισημαίνω λάθη της Ελληνικής Γλώσσας, χαλάλι του. Ας πάω και ισόβια!!!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ


Επειδή τα Ελληνικά δεν είναι και τόσο καλά, ξεκίνησα εδώ και μέρες μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας. Χρειάζομαι επειγόντως να βελτιώσω τη γραμματική και το συντακτικό μου. Ο καθηγητής που με ανέλαβε μου βάζει καθημερινά τεστ αξιολόγησης με ερωτήσεις και απαντήσεις πολλαπλών επιλογών. Για παράδειγμα μου έχει βάλει τις παρακάτω προτάσεις και εγώ πρέπει από τις τρεις να επιλέξω τη σωστή. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Επιλέξτε τη σωστή πρόταση.

-ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ

-ΓΕΜΙΣΑΝ ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ

-ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΣΕΡΡΕΣ