Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ BLOGS ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Τα blogs αποτελούν ίσως την τελευταίο ελεύθερο βήμα έκφρασης και προβολής ιδεών. Όχι τόσο επειδή δεν υπάρχουν άλλα μέσα, αλλά κυρίως επειδή στην εποχή μας η διατύπωση κάποιων απόψεων μπορεί να σε στοχοποιήσει και να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην οικογενειακή και προσωπική σου ζωή. Με τα blogs όμως και με την ανωνυμία που προσφέρουν, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Αν και κάποιοι με κατατάσσουν και εμένα σε αυτή την κατηγορία, κάποια blogs εκμεταλεύονται την ανωνυμία για άλλους "πονηρούς" σκοπούς. Βέβαια δεν αναφέρομαι σε κάποιες χαζομάρες που λένε κάποιοι για "λάσπη που πετιέται στον ανεμιστήρα (ποιός ξέρει από που ξεσήκωσαν την φράση)" ή για αυτούς που ενώ οι ίδιοι είναι θύτες σε πολλά πράγματα, παρουσιάζουν εαυτόν σαν το θύμα της ανωνυμίας των blogs. Άλλη δουλειά δεν έχουμε και θα καθόμαστε να ασχολούμαστε με τον κάθε τυχάρπαστο.
Αναφέρομαι στα ανώνυμα εκείνα blogs που είναι ένα ένα κομμάτι ενός ολόκληρου πολιτικού ή και κομματικού μηχανισμού. Διαβάζω πλέον καθημερινά, Σερραϊκά blogs που έχουν μεταμορφωθεί σε "μηχανές" λασπολογίας εναντίον κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Δεν μιλάμε απλά για "κόλλημα" αλλά για πραγματική προσπάθεια εξόντωσης και συκοφαντίας.
Υπάρχουν πάλι τα άλλα είδη blogs, που έχουν μετατραπεί σε χώρο προβολής, διαφήμισης και προώθησης κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Πολλά επίσης Σερραϊκά blogs συναντώνται τελευταία, να έχουν πάρει "παραμάσχαλα" κάποιον υποψήφιο και να τον "σπρώχνουν" με νύχια και με δόντια.
Καμία από τις πιο πάνω κατηγορίες blogs δεν θεωρώ αθώα. Και το αν το ότι εγώ κριτικάρω τα υπόλοιπα blogs και sites (κάποιες φορές ίσως και σκληρά) θεωρείται μεμπτό, αυτό που κάνουν αυτοί είναι κάτι περισσότερο από κατακριτέο και πολύ ύποπτο!!! Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, δεν βλέπω κανέναν να τα χαρακτηρίζει βοθροblogs.