Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ…


Τη μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα του κόσμου έφτιαξαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες. Για τη σαλάτα γίγας χρησιμοποιήθηκαν επτά τόνοι ντομάτας, τρεις τόνοι αγγούρια, δύο τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο. Στη δημιουργία του τεράστιου αυτού πιάτου συνετέλεσαν 300 εθελοντές που ξεκίνησαν το εγχείρημα το πρωί του Σαββάτου, ενώ το πιάτο που χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση της σαλάτας είχε επιφάνεια 80 τ.μ.!
Τι μεγάλη ανοησία! Σε εποχές κρίσης, σε εποχές που κόσμος πραγματικά πεινάει, κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την ματαιοδοξία τους…σαλάτα. Το μεγαλείο της παράνοιας της εποχής μας. Ούτε μπορώ να φανταστώ πόσοι πεινασμένοι θα τρέφονταν με επτά τόνους ντομάτας. Και οι άλλοι απλώς προσπαθούν να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες.
Θα μου πει κάποιος «βρε παλιο-Σερραίε, εσείς δεν ξεκινήσατε πρώτοι αυτή τη σαχλαμάρα;» Τι να του απαντήσω; Δεν έχει δίκαιο;
Και ποιος είπε πως δεν έλεγα τα ίδια όταν και «εμείς» φτιάχναμε το μεγαλύτερο κεφτέ, όταν φτιάχναμε την μεγαλύτερη μπουγάτσα ή ακόμα περισσότερο όταν μαστορεύαμε το μεγαλύτερο ρυζόγαλο; Τα ίδια και χειρότερα έλεγα και πίστευα.
Και όλα αυτά γιατί φίλοι μου; Για την προβολή του τόπου… λένε κάποιοι. Πιστεύει κανένας πως αυτά βοηθούν;
Προσωπικά ποτέ δεν θα εκτιμούσα μια πόλη που οι τοπικοί άρχοντες επιδίδονται σε τέτοιες ανοησίες, τάχα για την προβολή και τη διαφήμιση του τόπου.
P.S. Θα συμφωνήσω με το ap-ta-serras.blogspot.com που πρότεινε τα επόμενα «Σερραϊκά» ρεκόρ να είναι:
* Το μεγαλύτερο Τουλουμπάκι
* Τον μεγαλύτερο Ακανέ ή τους περισσότερους Ακανέδες
* Το μεγαλύτερο Κασάτο Παγωτό
* Τα περισσότερα γριβάδια (Κερκίνης)
* Τις περισσότερες βραστές ή τηγανιτές πατάτες Βροντούς
* Τις περισσότερες λακκούβες σε δρόμους

και προσθέτω και εγώ ένα ρεκόρ…
τα περισσότερα κόλλυβα με στάρι από τη Σερραϊκή γη!!!