Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ


Από τη δημιουργία ακόμα αυτού του blog είχα ασχοληθεί με τον τίτλο «δημοσιογράφος» και είχα ρωτήσει με ποιόν τρόπο τον παίρνει κάποιος μόνος του, χωρίς να ανήκει σε κάποια δημοσιογραφική ένωση.
Είχα επίσης ασχοληθεί με κάποια «δημοσιογραφικά» sites, σε αυτούς που «δουλεύουν» σε αυτά και με είχα ρωτήσει για τη «σχέση εργασίας» που διέπει τους ιδιοκτήτες των sites με τους «εργαζόμενους δημοσιογράφους, ρεπόρτερ, ανταποκριτές» και τα λοιπά.
Είχα ρωτήσει να μάθω για τις διαφημίσεις που έχουν αυτά τα sites, που τις βρίσκουν, ποια τα έσοδα που αποκομίζουν, αν τα δηλώνουν κάπου, αν καταβάλουν τις νόμιμες εισφορές και αν τηρούν τα απαιτούμενα βιβλία.
Για όλα αυτά τα τόσο απλά ερωτήματα που είχα υποβάλλει, εισέπραξα μηνύσεις!!!

Αφού λοιπόν βαδίζω προς της φυλακής τα σίδερα, δεν θα πείραζε να ρωτήσω μερικά ακόμα απλά πραγματάκια.

Σε γνωστό site διάβασα σε παράγραφο που προστέθηκε μετά τις ερωτήσεις μου, πως τα έσοδα καλύπτουν την συντήρηση της σελίδας και διατίθενται για πολιτιστικές εκδηλώσεις!!!
Ερωτώ λοιπόν:
• Υπάρχουν και άλλα έσοδα πλην των διαφημίσεων; Αν ναι από πού;;;
• Το ότι τα έσοδα διατίθενται για αυτούς τους σκοπούς απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από την καταβολή εισφορών, τήρηση βιβλίων κτλ;
• Οι διαφημιζόμενοι που πληρώνουν, παίρνουν παραστατικά;
• Έχουν γίνει κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα έσοδα και αν ναι, ποιες και που;
• Έχει γίνει κάποιος έλεγχος από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές σε αυτά τα sites;
• Αν όχι, θα γίνει ποτέ;

Αυτές είναι μερικές απλές ερωτήσεις από έναν απλό πολίτη blogger. Τώρα αν και πάλι για αυτές υποβληθούν και νέες μηνύσεις, τι να κάνουμε. Εγώ θα συνεχίζω να ρωτάω και ας πάω και ισόβια.
Κάποιος πρέπει να ρωτάει, έστω και κάτω από τις απειλές μηνύσεων, για να μαθαίνει ο κοσμάκης.