Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ… ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ

Η serraia αναφέρει σε ανάρτηση της για την μικρή προβολή που έτυχε η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ( http://serraia.blogspot.com/2010/07/blog-post_4092.html ) από τα σερραϊκά Μ.Μ.Ε.
Αυτό όμως που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν το σχόλιο ενός ανώνυμου κάτω από την ανάρτηση. Το σχόλιο λέει όλα αυτά που σκέφτομαι συνεχώς και τα γράφω και τα καυτηριάζω μέσα από αυτό το blog. Αυτά φωνάζω συνεχώς ακούγοντας διάφορα παιδάκια να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Τρελαίνομαι όταν βλέπω κάποιους να εμφανίζουν κάποια πλαστικοποιημένα χαρτάκια από κάποια τοπικά Μ.Μ.Ε. που τα ονομάζουν «δημοσιογραφικές ταυτότητες» και με αυτά βαπτίζονται δημοσιογράφοι. Το ποιο αστείο όμως είναι πως με αυτά τα χαρτάκια που ουσιαστικά πρόκειται για «πλαστά» αποδεικτικά επαγγέλματος, τους βάζουν σε συνεδριάσεις Νομαρχιακών συμβουλίων, σε υπηρεσίες, σε συνεντεύξεις τύπου, σε γήπεδα και τα χρησιμοποιούν ακόμα σε χίλιες δυο χρήσεις.
Προκαλώ όποιον θέλει να σχεδιάσει και να τυπώσει στον εκτυπωτή του μια «δημοσιογραφική ταυτότητα» από κάποιο υποτιθέμενο Μ.Μ.Ε. και να προσπαθήσει να την χρησιμοποιήσει. Να δείτε πόσες «πόρτες» θα ανοίξει σε αυτήν. Δεν θα τον ελέγξει κανείς!!!

Διαβάστε το σχόλιο του ανώνυμου.

Ανώνυμος είπε...

Προς όλα τα κουταβάκια, αρσενικά και θηλυκά: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ήταν το παλικάρι που σκοτώσανε.... Με ποιό δικαίωμα κοτσάρετε τον τίτλο κάτω από το όνομά σας; Από που κι ως που είστε καί λέγεστε "Δημοσιογράφοι"; Βγάλατε καμιά σχολή, μαθητεύσατε σε καμιά εφημερίδα της προκοπής, γράψατε κανένα αιχμηρό άρθρο, κόντρα στην εξουσία...;; Στην Ελλάδα του ότι δηλώσεις είσαι όλα γίνονται όμως... Δημοσιογράφος είναι αυτός που ψάχνει, που αποκαλύπτει, που ξεσκεπάζει, που..., που...., που...
Και καλά εσείς... Οι προϊστάμενοί σας, οι διευθυντές σας (χα χα χα) πως ανέχονται αυτή την κοροϊδία; Αλήθεια ως δημοσιογράφοι πληρώνεστε; Οσο "διευθυντές" είναι οι διευθυντές σας άλλο τοσο δημοσιογράφοι είστε κι εσείς. Γιατί ταλαιπωρείστε άδικα και τρέχετε στις συνεντεύξεις, αφού δεν ρωτάτε τίποτα. Την δουλειά αυτή κάλλιστα μπορεί να την κάνει ο κάμεραμαν. Τι διάολο, δεν μπορεί να πατήσει το rec στο κασετοφωνάκι;
Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ... Αηδιάζω όταν βλέπω κάτι τέτοια... και πιστέψτε με, δεν είμαι ο μόνος...
20 Ιουλίου 2010 5:45 μ.μ.