Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ



Την επέκταση του αγγελιοσήμου (21,5% όπως στους τηλεοπτικούς σταθμούς) και για το Internet προβλέπει το άρθρο 67 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο κατοχυρώνει την ασφάλιση συντακτών ηλεκτρονικών εφημερίδων (sites, portals) στο ΤΣΠΕΑΘ.
To IAB Hellas (Internet Advertising Bureau Hellas) είναι αντίθετο στην επιβολή αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις που προβάλλονται στο διαδίκτυο (internet) ενώ έχει απευθυνθεί και σε συνταγματολόγο.

Σε πολλά Σερραϊκά sites πάει το μυαλό μου που έχουν γεμίσει τις σελίδες του από διαφημίσεις.
Θα μου πείτε φυσικά πως σκοπός είναι να δηλώνονται πρώτα όλα αυτά τα έσοδα και μετά να πληρώνονται οι εισφορές. Ας ελπίσουμε πως με αφορμή το αγγελιόσημο θα ξεκινήσει επιτέλους ο έλεγχος αυτών των διαφημίσεων.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ



Ξεκίνησε η διαφήμιση του νέου διαδικτυακού καναλιού των Σερρών. Διαφημιστές είναι οι γνωστοί και ιδιοκτήτες του καναλιού τα αδελφάκια.
Καταξιωμένοι πια στο χώρο των Μ.Μ.Ε και με τεράστιες σπουδές στη δημοσιογραφία, αποφάσισαν να δώσουν στο Σερραϊκό κοινό ένα ακόμα διαδικτυακό κανάλι.
Έως τώρα είχαμε μόνο το Serrestv που ομολογουμένως ήταν πάρα πολύ καλό αν και δεν είχε την αποδοχή που θα έπρεπε. Παρόλα αυτά ενημέρωνε αρκετά καλά ιδιαίτερα τους Σερραίους που βρίσκονται μακριά για κάποια ενδιαφέροντα πράγματα του νομού μας.
Το σημαντικότερο όμως στο Serrestv ήταν το ότι ήταν δωρεάν! Οι άνθρωποι του καναλιού προσπαθούν όπως προσπαθούν και τα έσοδα τους προέρχονται πιθανότατα από διαφημίσεις.
Με το νέο κανάλι όμως τι γίνεται; Μήπως έχουμε νέες τακτικές από τα αδελφάκια; Μήπως πάμε για το κέρδος και από τον τηλεθεατή;
Μη μου πείτε πως δεν προσέξατε τη διαφήμιση. Φυσικά και θα είδατε στο διαφημιστικό να γράφεται πολλές φορές, μήπως και κάποιος δεν το καταλάβει.
«ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ»
Άρα δεν μπορώ να ευχηθώ καλή επιτυχία στο κανάλι αλλά … ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ!!!

www.youtube.com/24serres

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ…


Τη μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα του κόσμου έφτιαξαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες. Για τη σαλάτα γίγας χρησιμοποιήθηκαν επτά τόνοι ντομάτας, τρεις τόνοι αγγούρια, δύο τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο. Στη δημιουργία του τεράστιου αυτού πιάτου συνετέλεσαν 300 εθελοντές που ξεκίνησαν το εγχείρημα το πρωί του Σαββάτου, ενώ το πιάτο που χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση της σαλάτας είχε επιφάνεια 80 τ.μ.!
Τι μεγάλη ανοησία! Σε εποχές κρίσης, σε εποχές που κόσμος πραγματικά πεινάει, κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την ματαιοδοξία τους…σαλάτα. Το μεγαλείο της παράνοιας της εποχής μας. Ούτε μπορώ να φανταστώ πόσοι πεινασμένοι θα τρέφονταν με επτά τόνους ντομάτας. Και οι άλλοι απλώς προσπαθούν να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες.
Θα μου πει κάποιος «βρε παλιο-Σερραίε, εσείς δεν ξεκινήσατε πρώτοι αυτή τη σαχλαμάρα;» Τι να του απαντήσω; Δεν έχει δίκαιο;
Και ποιος είπε πως δεν έλεγα τα ίδια όταν και «εμείς» φτιάχναμε το μεγαλύτερο κεφτέ, όταν φτιάχναμε την μεγαλύτερη μπουγάτσα ή ακόμα περισσότερο όταν μαστορεύαμε το μεγαλύτερο ρυζόγαλο; Τα ίδια και χειρότερα έλεγα και πίστευα.
Και όλα αυτά γιατί φίλοι μου; Για την προβολή του τόπου… λένε κάποιοι. Πιστεύει κανένας πως αυτά βοηθούν;
Προσωπικά ποτέ δεν θα εκτιμούσα μια πόλη που οι τοπικοί άρχοντες επιδίδονται σε τέτοιες ανοησίες, τάχα για την προβολή και τη διαφήμιση του τόπου.
P.S. Θα συμφωνήσω με το ap-ta-serras.blogspot.com που πρότεινε τα επόμενα «Σερραϊκά» ρεκόρ να είναι:
* Το μεγαλύτερο Τουλουμπάκι
* Τον μεγαλύτερο Ακανέ ή τους περισσότερους Ακανέδες
* Το μεγαλύτερο Κασάτο Παγωτό
* Τα περισσότερα γριβάδια (Κερκίνης)
* Τις περισσότερες βραστές ή τηγανιτές πατάτες Βροντούς
* Τις περισσότερες λακκούβες σε δρόμους

και προσθέτω και εγώ ένα ρεκόρ…
τα περισσότερα κόλλυβα με στάρι από τη Σερραϊκή γη!!!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ



Τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά.
Το «τρωκτικό» δημοσιεύει κάποια επιστολή αναγνώστη και μετά ως εκ θαύματος ακολουθεί ακριβώς το ίδιο σκηνικό.
Πόσες φορές ακόμα θα δούμε το ίδιο έργο;
Εννοείται πως όλα είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ και πως οποιαδήποτε σχέση με τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες ιστοσελίδες και το ίδιο στυλ δημοσιογραφίας είναι τυχαία!!!

ΑΣΧΕΤΑ---> http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4557.html

http://www.infoserres.gr/serres/index.php/2009-01-05-10-03-14/2697-kata-lioni-h-antipolityesh-sto-petritsi.html

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Εδώ και πολύ καιρό ο ανιψιός μου με έχει πρήξει να του αγοράσω ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Επειδή του έχω μεγάλη αδυναμία και δεν θέλω να του χαλάω χατίρι, αποφάσισα να του το κάνω δώρο.
Το πρόβλημα ήταν πως ο ανιψιός μου είναι μόνο 10 ετών και είναι ανώριμος για ένα τέτοιο παιχνίδι που κρύβει και κάποιους κινδύνους, αλλά και δεν έχει την στοιχειώδη κατάρτιση που απαιτεί ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι.
Τα οικονομικά μου πάνε καλά, η γκρίνια του μέρα με τη μέρα μεγάλωνε και έτσι πήγα και του το αγόρασα.
Με χαρά ο μικρός Παναγιωτάκης πήρε το τηλεκατευθυνόμενο του, πήγε στην πλατεία Ελευθερίας και προσπάθησε να το απογειώσει. Μπορεί όμως να απογειωθεί αεροπλάνο στην πλατεία Ελευθερίας; Που να το μπορεί να το καταλάβει αυτό ο ανιψιός μου.
Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Τέσσερα άτομα χτυπήθηκαν κατά την απογείωση και η πτώση του μετά από πτήση λίγων δευτερολέπτων έσπειρε την καταστροφή.
Τώρα ο μικρός μου ανιψιός τα έχει βάλει και μαζί μου γιατί λέει πως εγώ φταίω που του το αγόρασα και πως εγώ φταίω που αυτός δεν μπόρεσε να το πετάξει. Τι σου είναι όμως τα παιδιά;

p.s. Αν και είναι άσχετο, τώρα θυμήθηκα κάποιες τοπικές εφημερίδες που σαν το αεροπλανάκι του ανιψιού του Παναγιωτάκη «πετάνε» για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Όλα αυτά γιατί κάποιοι εμπιστευόμαστε μικρά άμυαλα παιδιά, παιχνίδια που δεν ταιριάζουν ούτε στις γνώσεις τους, ούτε στην κατάρτιση τους, ούτε στην ωριμότητα τους και αποδεικνύονται στο τέλος και αχάριστα.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ



Ακούω διάφορα για τα θηλυκά φιντάνια της Σερραϊκής τηλεόρασης αλλά λόγω του ότι ασχολούμαι μόνο με sites και blogs δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω και εγώ. Άλλωστε ίσως μακράν η πιο αστεία παρουσία παρουσιάστριας, δημοσιογράφου, εκφωνήτριας και όπως αλλιώς ατυχώς μπορούμε να την πούμε, ανήκει στη serrestv που είναι διαδικτυακό κανάλι και άρα στα χωράφια μας. Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε αλλά κυρίως να ακούσουμε μια τόσο άσχετη με το αντικείμενο να παλεύει να αποδείξει πως υπάρχει και αυτή στα Μ.Μ.Ε.
Τι να πω και τι να πρωτοσχολιάσω; Τα ελληνικά της; Καλύτερα να βάλεις να μιλήσει ένας αλλοδαπός.
Τις ερωτήσεις της; Και μόνο από τον τρόπο που τις υποβάλλει καταλαβαίνεις ότι είναι άσχετη με το αντικείμενο.
Την εμφάνιση ; Φαίνεται καθαρά η προσπάθεια της να μας αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τις τραγικές συνεντεύξεις και να την ρίξει στα στήθια και στα μπούτια.
Τις προτάσεις της; Κάποιος πρέπει να της πει πως δεν δίνει αυτή συνέντευξη αλλά απλά αυτή ρωτάει. Προτάσεις χωρίς αρχή μέση και τέλος, χωρίς κόμμα και χωρίς τελεία.
Το συντακτικό; Ένα παιδάκι 10 χρονών σίγουρα ξέρεις να συντάσσει προτάσεις καλύτερα. Δηλαδή αναρωτιέσαι αν αυτή έχει πάει και σχολείο.
Και όλα αυτά στο μοναδικό διαδικτυακό κανάλι που διαθέτουμε και ομολογουμένως αν και χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αναρωτιέμαι πως την κρατάνε εκεί μέσα; Κοπελίτσες με μπούτια και στήθος και μάλιστα όχι κοντά στα σαράντα, μπορούνε να βρούνε όσες θέλουν. Σε αυτή κόλλησαν;
Περίεργο, πολύ περίεργο και ο νους μου πάει σε άλλα!

p.s. Τυχαία προχθές την άκουσα και σε κάποιο ραδιόφωνο. Κατάλαβα πως ήταν αυτή αμέσως. Πραγματικά δεν αντέχεται.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο PINOKIO;



Έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα. Κοντραρίστηκε με λύσσα με τον ΙΑΚΧΟ με εκατέρωθεν αβρότητες.
Με το που τέλειωσαν όμως οι εκλογές στη ΝΟΔΕ , έβαλε λουκέτο.
Το blog pinokioserres.blogspot.com έκλεισε.
Τυχαίο ;;; Δε νομίζω!!!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΚΑΛΕ


Για να σας και πω και τη μαύρη μου αλήθεια πάντα είχα κάποιες αμφιβολίες για το πόσο η Serraia είναι Σερραία και δεν είναι κανένας μουστακαλής Σερραίος.
Μιλάω για το blog Serraia φυσικά αφού η γνωστή ομώνυμη εφημερίδα δυστυχώς μας τελείωσε.
Τώρα πια είμαι σίγουρος για το φύλο του διαχειριστή του blog αφού ακόμα και εγώ που είμαι παντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο, μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα για αυτό.
Αντίθετα η Serraia φαίνεται πως έχει μαύρα μεσάνυχτα και από ποδόσφαιρο και από ποδοσφαιριστές και από ομάδες όσο και αν προσπαθεί συχνά πυκνά να κάνει αναρτήσεις με θέμα τον Πανσερραϊκό που πουλάει πολύ όπως μαθαίνω τελευταία.
Η κυρία Serraia έχει εδώ και μέρες στην πρώτη σελίδα της μια δημοσκόπηση για το ποιοι παίκτες επιθυμούν οι αναγνώστες να παραμείνουν στον... ΠΙΕΡΙΚΟ.
Ναι καλά διαβάσατε. Στον Πιερικό.
Βέβαια η λίστα απ'οτι έμαθα περιέχει παίκτες του Πανσερραϊκού και η ερώτηση έπρεπε να έλεγε φυσικά για τον Πανσερραϊκό.
Καλά αυτή δεν έχει κάποιον άντρα δίπλα της να τη διορθώσει;