Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ


Ανοίγουμε ένα blog και μετά το παρατάμε. Είναι η πάγια τακτική των περισσοτέρων αλλά από πολυγραφότατους και εργασιομανείς "δημοσιογράφους", δεν το περιμέναμε.
Ο λόγος για τον Πανούλη τον Σαββίδη που ανάμεσα στα υπόλοιπα καρπούζια που έχει στη μασχάλη, είπε να βάλει ακόμα ένα. Μετά τις ζούγκλες και τα infoserres διαθέτει και blog. Με μια μικρή διαφορά. Το Infoserresblog ανανεώνεται μια φορά το μήνα.
Βρε κακομοίρη Σαββίδη, χαλάρωσε λίγο. Επειδή αυτοαποκαλείσαι δημοσιογράφος, δεν σημαίνει πως είσαι κιόλας. Είπαμε πως ζούμε στη χώρα που ο καθένας δηλώνει ότι γουστάρει αλλά εσύ το έχεις παρακάνει.

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΕΣ


Διαβάσαμε τα πάντα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη μας. Μάθαμε τα πάντα για τα βουβάλια. Γνωρίσαμε πως φτιάχνετε το καλό βουβαλίσιο μπιφτέκι ή μάλλον ξεκίνησε για μπιφτέκι και κατέληξε κεφτεδάκια. Κοντεύουμε να αηδιάσουμε από την τόση βουβαλοφαγία. Θα ακούμε βουβαλίσιο κρεατοσκεύασμα και θα τρέχουμε. Όλοι είχαν να πούνε κάτι και όλοι θέλανε να γράψουν κάτι για το γεγονός.
Από αυτό το πανηγύρι δεν μπορούσε να μην είχε κάποιο θέμα-θέματα και η σελίδα της εφημερίδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Μόνο που το εν λόγω site ήθελε να δει το πράγμα από άλλη πλευρά. Το αν χρησιμοποιήθηκαν 700 κιλά βουβαλίσιος κιμάς, 200 λίτρα γάλα,αν προστέθηκαν 120 κιλά τριμμένης φρυγανιάς και ένας τόνος μπαχαρικά και αν στο τέλος χρειάστηκαν 2000 μάγειρες για να τηγανίσουν τα κεφτεδάκια (λες και η Κυρα-Μαρίκα δεν θα μπορούσε, έπρεπε να ήταν σεφ), δεν αφορά τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Η "κάψα" του είναι άλλη και έπρεπε να την πει, να την βροντοφωνάξει, να την ανακοινώσει!!!
Πια είναι αυτή η είδηση; Φυσικά η αναφορά στον σεφ που έκλεψε την παράσταση. Στον σεφ της μπρασερί (όπως χαρακτηριστικά γράφουν) ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ. Ο σεφ Νίκος Δεβριάδης, νίκησε και τα βουβάλια και τα κεφτεδάκια και έκλεψε την παράσταση με τα πολύ ωραία και χαρακτηριστικά πιάτα του. Τώρα θα μου πείτε πως η ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ είναι ο κυρίως διαφημιζόμενος στη σελίδα της εφημερίδας και δεν έπρεπε να τον αφήσουμε έτσι. Λίγο αβαντάρισμα κάνει πάντα καλό τον πελάτη.
Άντε παιδιά εκεί στον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, την επόμενη φορά μπορείτε έτσι πρόχειρα να ρίξετε και τον κατάλογο της μπρασερί ανάμεσα σε κάποιο άσχετο θέμα, όχι τίποτε άλλο αλλά για να ξέρουμε τι θα παραγγείλουμε.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΙ;


 Αλλεργία με πιάνει όταν διαβάζω ή ακούω κάποιον να αυτοχαρακτηρίζεται πρώτος. Πρώτος σε επισκεψιμότητα ο ένας, πρώτος ο άλλος, πρώτος σε θεαματικότητα ο μεν, πρώτος ο δε κλπ, κλπ, κλπ. Ποιος "βγάζει" αυτές τις πρωτιές; Ποιος ανακηρύσσει τους νικητές; Υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει επίσημα την πρωτιά κάποιου;
Δεν ήταν φυσικά εύκολο να αντισταθώ και να μην σχολιάσω μια ακόμα πρωτιά. Αυτή που ανακοινώνει το Ράδιο Ακρόαμα μέσα από τη σελίδα του. Διαβάζουμε στο site του σταθμού πως είναι ο πρώτος Ελληνικός σταθμός στο Νομό Σερρών. Από που και ως που ρε καραμήτρο είσαι πρώτος; Πως το λες αυτό;
Αν έχετε ακούσει Ακρόαμα σίγουρα καταλαβαίνετε την αγανάκτηση μου. Είναι δυνατόν αυτοί οι "κατσαπλιάδες" που αυτοαποκαλούνται μουσικοί παραγωγοί να είναι πρώτοι; Άκουσα κάποιον Δημήτρη Δημητριάδη προχθές και νόμιζα πως άκουγα ραδιοπειρατή της δεκαετίας του 80'.  "Ο Μανώλης από το Ψωμοτόπι αφιερώνει με πολύ λοβ στην Κατίνα από τα Χρυσοχώραφα". " Η Τασούλα από την Αναστασιά αφιερώνει στο Ράδιο Ακρόαμα το τα δε τραγούδι και στέλνει πολλά φιλάκια σε μένα". Τρομερό επίπεδο. 
Αν ο Νομός Σερρών ακούει περισσότερο αυτό το ραδιόφωνο, εγώ θα αλλάξω πόλη!!!

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ NOIZE RADIO;


Λόγω της καθημερινής ενασχόλησης μου με τα Σερραϊκά sites του διαδικτύου, θυμάμαι πολύ καλά τη σελίδα του Noize Radio 93,5. Είχε πολλά στοιχεία για το σταθμό, το πρόγραμμα, ακόμα και φωτογραφίες και βιογραφικά των ραδιοφωνικών παραγωγών. Ψάχνοντας το σήμερα διαπίστωσα πως τίποτα από αυτά δεν υπάρχει πλέον.
Μόνο την αρχική σελίδα βλέπεις που σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις το σταθμό, να στείλεις μήνυμα και τα τυπικά, τηλέφωνο και διεύθυνση του σταθμού. Όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο που υπήρχε κάποτε τώρα έχει "κατέβει" για άγνωστους λόγους.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ;


 Ο "καθρέφτης" ενός Νομού ή μιας πόλης στο διαδίκτυο είναι το site της Νομαρχίας ή του Δήμου αντίστοιχα. Για την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας έχω διαβάσει κατά καιρούς αρκετά.
 Τελευταία προέκυψε ένα θέμα... γραμματικής. Διάβασα και μετά το πρόσεξα (για να λέω την αλήθεια) για τα λάθη στη γραμματική που περιέχει το γραπτό μήνυμα του Νομάρχη. Κάτι λαθάκια του στυλ ..."Στη Κερκίνη..." αντί "Στην Κερκίνη" ή "Στον Λαϊλιά..." αντί "Στο Λαϊλιά" είναι δύσκολα να τα πιάσει εύκολα και το ευρύτερο κοινό που διαβάζει το site. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Φωτιάδης έχει να διδάξει αρκετά χρόνια σε σχολείο (είναι εκπαιδευτικός (δάσκαλος) στο επάγγελμα) και ίσως έχει ξεχάσει κάποιους γραμματικούς κανόνες. Ίσως πάλι να μην έχει καν διαβάσει αυτά που του έγραψαν άλλοι για λογαριασμό του για την σελίδα της Νομαρχίας. 
Εγώ όμως δεν θα σταθώ ούτε στην ορθογραφία ούτε στην γραμματική του site της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Θα σταθώ σε αυτό που πρόσεξα στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας όπου αναφέρονται κάποιες "αξιόλογες" όπως συγκεκριμένα γράφει, Σερραϊκές ιστοσελίδες. Και αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. Ποιος είναι αυτός που αξιολόγησε αυτές τις σελίδες; Ποιος τις θεωρεί αξιόλογες και πως αυτές πρέπει να προβληθούν από το επίσημο si
te της Νομαρχίας; Είναι δυνατόν να θεωρείται "αξιόλογη" μια σελίδα που έχει να ανανεώσει το περιεχόμενο της εδώ και δυο χρόνια; Είναι "αξιόλογη" μια σελίδα ενός εμπαθούς αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου; Ή είναι αξιόλογα τα sites κάποιων συγκεκριμένων τοπικών εφημερίδων ενώ κάποιων άλλων δεν είναι;
Νομίζω πως αυτού του τύπου τα "μικρόψυχα" ολισθήματα δεν ταιριάζουν σε μια επίσημη σελίδα Νομαρχίας. Αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα Έκτος φυσικά και αν ο Νομάρχης μας ο κ. Φωτιάδης έχει κάνει την επιλογή των συγκεκριμένων σελίδων, οπότε και το θέμα αλλάζει. "Μαγαζί" του είναι, ότι θέλει ας κάνει!    

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΝΕΑ "ΦΡΟΥΤΑ" ΣΤΗΝ T.V.


 Την περίμεναν πως και πως όλοι οι Σερραίοι που ζούνε μακριά από το Νομό. Άργησε αλλά τελικά ήρθε. Τώρα αν τελικά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, είναι ένα άλλο θέμα. Μιλάω για την πρώτη Σερραϊκή ιντερνετική τηλεόραση. Μιλάω για το serrestv.gr .

Για να μην τα μηδενίζω και όλα, είναι σπουδαίο να μπορούν οι απανταχού Σερραίοι να ενημερώνονται για τα τοπικά θέματα. Αλλά εξαιτίας αυτής της σπουδαιότητας αυτού του έργο, καλό είναι να γίνεται μια προσεχτικότερη δουλειά. Λόγω του μικρού χρόνου που η Serrestv βρίσκεται στο διαδίκτυο, θα αποφύγω για την ώρα να κάνω κρίσεις ή να επικρίνω αυτά που δεν μου άρεσαν. Θα σταθώ όμως στη διάρκεια του δελτίου και στη θεματολογία του. Αυτό ρε παιδιά δεν είναι δελτίο. Είναι δείγμα! Σου δημιουργείται η εντύπωση πως θα παρακολουθήσεις κανονικές ειδήσεις με πολλά  θέματα και τελικά βλέπεις  ένα δελτίο-σφηνάκι, λίγων λεπτών. 

Δεν μπορώ επίσηςνα μην σχολιάσω (δεν είμαι δα και απ'αυτούς),  στην παρουσιάστρια των ειδήσεων. Ποιο είναι ρε παιδιά αυτό το "φρούτο"; Λέγεται Λίλα Παπανδρέου και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις ... προσδοκίες μας. Πολύ ψυχρή η εικόνα της και δραματικές οι ενδυματολογικές της επιλογές. Βρε κορίτσι μου. Ειδήσεις λες δεν πας για clubbing. Είδες πολλές που λένε ειδήσεις με τέτοια ρούχα; Είσαι νέα, ωραία (αυτό είναι σχετικό), πρόσεξε τι φοράς. 

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ;


 Θα μπορούσε να λείψει ο Δημητράκης από το Φεστιβάλ Γαστρονομίας; Υπάρχει γεγονός στην πόλη μας που να μην βρεθεί ο Jim Pap; Και φυσικά είναι δυνατόν να μην το φωνάξει; "Ήμουν και εγώ εκεί!!!
Στο Blog του πασίγνωστου τεχνικού βλέπουμε σε φωτογραφίες και διαβάζουμε σε μορφή τίτλων τέλους (συντελεστές μετάδοσης κλπ) το τι γινόταν πίσω από τις κάμερες στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη μας. Μαθαίνουμε όλους όσους συνεργάστηκαν και δούλεψαν για την μετάδοση και φυσικά δεν ξεχνάει να μας θυμίσει πως πίσω απ'ολα αυτά, η ψυχή όλων, αφεντικό των πάντων ήταν φυσικά η Φωτεινή Αραμπατζή και η... ομπρέλα της!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΑΦΗΣΕ ΤΟ


 Κάποιος φίλος μου με αφορμή αυτό το blog μου είπε πως είναι "χτύπημα κάτω από τη μέση" όταν αναφέρομαι σε site που δεν ανανεώνουν την θεματολογία τους. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά η δική μου άποψη είναι διαφορετική. Έχεις ρε φίλε ένα blog ή μια ιστοσελίδα. Τι την κρατάς ανοικτή αν δεν ανανεώνεις την θεματολογία, αν δεν κάνει αναρτήσεις ή δεν προσθέτεις γενικά ύλη. Κλείστω αν είναι το μαγαζί να τελειώνουμε!
Ειδικά αν πρόκειται για σελίδες με Σερραϊκό περιεχόμενο ή Σερραϊκό όνομα, είμαι κάθετος. Υπάρχει μια σελίδα με όνομα serrestoday.gr . Ψάχνοντας την καλύτερα έμαθα πως την επιμελείται κάποιος ... Dr. Πασχαλίδης Κώστας!!! Τώρα δεν θέλω να σταθώ στο "Dr."  αφού δεν είναι δουλειά μου (άλλωστε στην Ελλάδα ότι δηλώσεις) αλλά στο περιεχόμενο της σελίδας. 
Έχεις ρε φίλε δόκτωρα μιας σελίδα, έχεις δεσμεύσει ένα domain με το όνομα serrestoday, μπαίνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να δούνε μια Σερραϊκή ιστοσελίδα και τι βλέπουν; Ειδήσεις και θέματα τουλάχιστον πριν δυο ετών και παλαιότερα. Αυτό είναι Σερραϊκή ενημέρωση; Έτσι προβάλουμε την πόλη και το Νομό μας; 
Το να ανοίξεις ένα Blog ή μια σελίδα είναι πανεύκολο. Το να μπορείς όμως να την υποστηρίξεις θέλει όρεξη και δουλειά. Αν δεν την έχετε τουλάχιστον μην προσβάλλεται τις Σέρρες.

ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΗ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 Κάποια Σερραϊκά blogs μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Τρανταχτό παράδειγμα οι "Χαμηλοτάβανοι" . Μπορεί το 90% των θεμάτων τους να αφορούν τα καύσιμα, αλλά αν θέλεις να ενημερωθείς για αυτά, πηγαίνεις κατευθείαν σ'αυτούς. 
Διαβάζω στους "Χαμηλοτάβανους" για την τιμή της αμόλυβδης, για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά ψηφίζω και στην δημοσκόπηση για το αν θέλω να υπάρχουν ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα! Είχα μεγάλη "κάψα" για το θέμα και έτσι δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην ψηφίσω! 
Σίγουρα ο "χαμηλοτάβανος" blogger είναι ...βενζινάς. Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην έχει πρατήριο και τις ώρες που δεν έχει πελατεία, blogαρει στο διαδίκτυο προβάλλοντας παράλληλα και τα θέματα του κλάδου του. 
Δεν μπορούσα να μη σταθώ και εγώ στο πρωτοσέλιδο άρθρο του που με ενημέρωνε για την φτηνότερη τιμή της βενζίνης στο Νομό. Θα τη βρω λέει στο Σιδηρόκαστρο και κάνει 0,866 λεπτά το λίτρο. Ήταν δυνατό να αντισταθώ; Πήρα το αμάξι μου και ξεκίνησα για Σιδηρόκαστρο. Θα γεμίσω το ρεζερβουάρ σκέφτηκα έριξα και μερικά μπιτόνια και στο πορτ-μπαγκαζ για επιπλέον προμήθεια. Ψάχνω όμως όλο το Σιδηρόκαστρο αλλά 0.866 δεν βρίσκω. Ψάχνω και στα τριγύρω χωριά αλλά και εκεί τα ίδια. Οι τιμές στην περιοχή αγγίζουν πλέον το 1 ευρώ. Που να βρεις με 0,866;;; 
Γυρίζω που λέτε στις Σέρρες με κατεβασμένα αυτιά. Πάω στο ίντερνετ και ξαναβλέπω τους "Χαμηλοτάβανους" για να δω αν έχω κάνει λάθος. Και εκεί διαπιστώνω τη "μαύρη" αλήθεια. Η ανάρτηση στο blog ήταν από τις ...12 Απρίλη. Καλά να πάθω!!!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ;


 Πάντα είχα πρόβλημα στο πως να χαρακτηρίσω ένα site. Σε ποια κατηγορία ας πούμε ανήκει το serraios.gr ; Μπορείτε εσείς να καταλάβετε δηλαδή; Μπαίνεις μέσα και διαβάζεις στον τίτλο "ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ" αλλά μόνο αυτό δεν βρίσκεις . 
Θα είναι portal σκέφτεσαι. Βλέπεις όμως μέσα να υπάρχουν από προκηρύξεις προσλήψεων μέχρι ζώδια, από μικρές αγγελίες μέχρι στοίχημα και από τον καιρό μέχρι τεστ για το πόσο θα ζήσουμε!!!
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις Σέρρες; Τι να σας πω; Βρείτε τον διαχειριστή και ρωτήστε τον.  Και αν τον βρείτε τελικά μπορείτε να μου κάνετε και μια εξυπηρέτηση; Ρωτήστε τον σας παρακαλώ από που και ως που γράφει πως το serraios.gr είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα στο Νομό Σερρών; Από που βγαίνει αυτό; Ποιος έχει μετρήσει και το ανέδειξε πρώτο; Σε αυτό αφήστε με να αμφιβάλω.
 Βέβαια πολύ θα ήθελα να ξέρω ποια πραγματικά από τις Σερραϊκές ιστοσελίδες έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αλλά αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη φορά.


Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΚΛΕΙΣΤΟΝ...


Ένα από τα πρώτα Σερραϊκά site που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο ήταν το e-view.gr . Μπορεί να μην είχε καθαρά Σερραϊκό περιεχόμενο αλλά σίγουρα ήταν από τις καλύτερες παρουσίες μας στο ίντερνετ. Δυστυχώς όμως η σελίδα αν και εξακολουθεί να υπάρχει, συμπληρώνει σχεδόν δυο χρόνια χωρίς κάποια νέα ανάρτηση. Ο δημιουργός της σελίδας "ανέβασε" για τελευταία φορά περιεχόμενο (συγκεκριμένα "Αστείες φωτογραφίες") στις 22 Αυγούστου 2007 και έκτοτε σώπασε! 
Πολύ θα ήθελα να ξαναδώ το e-view να ανανεώνεται!!! 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ


 Ναι! Είναι γεγονός! Μας έλειψε και δεν μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή! Και τώρα επέστρεψε!!! "Η ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ" είναι και πάλι κοντά μας. Και το καλύτερο;;; Διαθέτει και blog!!!

Μπήκα στο blog λοιπόν για να δω την θεματολογία της. Φοβερά θέματα! Σας παραθέτω μερικούς τίτλους.

 Η SEXY ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ... ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΟΦΑΝΙΑ & Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ SEXY!

O ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΣΕΡΡΑΪΚΑ ΠΑΓΩΤΑ "ΚΡΙ ΚΡΙ" 

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ...ΑΓΓΙΣΤΑΣ

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ... ΤΟΥ π.ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Και φυσικά σε παγκόσμια αποκλειστικότητα και πρωτοσέλιδο και στην εφημερίδα "ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ" ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
Έχω ανατριχιάσει ολόκληρος από την αποκλειστικότητα! Είναι δυνατόν; Κατάφεραν και μπήκαν στο στρατόπεδο "Παπαλουκά" και τράβηξαν και αποκλειστικές φωτογραφίες; Ε μπράβο τους λοιπόν. Αν είναι να μας προσφέρουν τέτοιες ειδήσεις και τέτοια φοβερά θέματα, αξίζει ο κόπος. Και τι μαθαίνουμε στο ρεπορτάζ αυτό; Πως το "Παπαλουκά" είναι εγκαταλειμμένο και ανεκμετάλλευτο! Δηλαδή ρε φίλε (εσύ που έκανες το ρεπορτάζ), έχεις δει και τα υπόλοιπα εγκατελειμένα στρατόπεδα; Είδες αν είναι στα ίδια και σε χειρότερα χάλια; Για κάνε καμιά βόλτα να δεις πως όχι δεν μας έδειξες κάτι νέο αλλά τα αυτονόητα μας τα παρουσιάζεις σαν μεγάλο θέμα. Αν δεν έχεις άλλα θέματα να βάλεις, γράψε για τα βουβάλια. Πουλάνε πολύ τα βουβάλια και ειδικά τα κεφτεδάκια στην πόλη μας. Ρίξε λοιπόν και εσύ μερικά κεφτεδάκια, μερικά βουβαλάκια και άστα να δουλεύουνε μόνα τους.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ...CNN


Πάντως δεν έχουμε παράπονο. Μόνο από φαντασία δεν στερούνται οι Σερραίοι των μέσων ενημέρωσης. Ο Γιάννης Δελλής (αυτός πρέπει να είναι γιατί τους μπερδεύω κιόλας) ανάμεσα στα άλλα διαθέτει και προσωπικό blog. Και το όνομα αυτού; CNN1 !!! 
Το ότι θα διέθεταν και οι Σέρρες CNN που να το φανταστώ. Πάντως καλό είναι ο άνθρωπος να έχει όνειρα. Φυσικά αν τα όνειρα του Δελλή φτάνουν μέχρι το CNN, πρέπει να το κοιτάξει. Το "δικό" μας CNN στο ίντερνετ βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων COM NEWS NET. Η προσθήκη του 1 στο τέλος να φανταστούμε πως υποδηλώνει και βλέψεις για δημιουργία CNN2, CNN3, CNN4 και τα λοιπά.
Βρε πως αλλάζουν οι εποχές και τα χρόνια. Πριν μερικά χρόνια, δυο "ζουμπουρλούδικα" ανήλικα αγοράκια, διδυμάκια, γύριζαν από ραδιοφωνικό σταθμό σε ραδιοφωνικό σταθμό ζητώντας να παρουσιάσουν κάποια παιδική εκπομπή. Μπορεί να μην τα κατάφερναν πάντα αλλά σίγουρα κέρδιζαν τα σχόλια των τότε ιδιοκτητών. Τα χρόνια κύλησαν και τα δίδυμα αγοράκια "κυκλοφορούν" , ενήλικα πια, στα Σερραϊκά Μ.Μ.Ε και μάλιστα ο ένας έφτασε μέχρι το ... CNN1!!!

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΠΑΝΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΙΑ


Μη μου πείτε πως δεν έχετε μπουχτίσει με τα Σερραϊκά βουβάλια; Δεν μιλώ για τα δίποδα. Μιλάω για τα τετράποδα, τα κανονικά, συμπαθεί ζώα. Όπου γυρίσω και δω, όπου και να διαβάσω, ότι και να ακούσω, παντού βλέπω και ακούω για βουβάλια. Λες και δεν ασχολούμαστε με τίποτε άλλο σε αυτό το Νομό, παρά μόνο με βουβάλια. Καλά κάνει το επιμελητήριο που θέλει να προβάλει ένα ακόμα Σερραϊκό προϊόν αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά. Θα διαβάζουν και οι ξένοι και θα νομίζουν πως μόνο βουβάλια έχουμε εδώ. 
Μπήκα στο "site των βουβαλιών" για να ενημερωθώ πληρέστερα για τα συμπαθεί ζώα και τα προιόντα τους και μεταξύ των άλλων διάβασα και για το <<ΔΙΑΓΟΝΙΣΜΟ>> που διοργανώνεται. Εσείς όμως τώρα έχετε σταθεί στη λέξη <<ΔΙΑΓΟΝΙΣΜΟΣ>> και στο πως είναι γραμμένη. Σας λέω λοιπόν να μην στέκεστε τόσο πολύ στην ορθογραφία γιατί στη γλώσσα των βουβαλιών ο διαγωνισμός γράφεται με Όμικρον! 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ


Επανέρχομαι στην Αριάδνη και στο θέμα με τους "φουκαράδες" κερασοπαραγωγούς, όχι για τίποτε άλλο, απλά γιατί η ίδια με προκάλεσε με τις πρακτικές της. Στο blog της λοιπόν απάντησε για την ανάρτηση μου σχετικά με το άρθρο της για τα "καραγκιοζόσπιτα". Αφού λοιπόν με αποκάλεσε αυτόκλητο δικηγόρο των "φουκαράδων", με κατηγόρησε πως δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ απ'οσα έγραψε και διάφορα τέτοια. 
Απάντησα στο σχόλιο της και είπα πως δεν είμαι αυτόκλητος αλλά με κέρασαν ένα κιλό κεράσια και έτσι αποφάσισα να τους υπερασπιστώ. Δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα οι δημοσιογράφοι να παίρνουν δωράκια από διάφορους για να προβάλουν κάποια θέματα; Έ Αριάδνη, δεν επιτρέπεται; Για πες μας εσύ που τα ξέρεις καλύτερα;
Επίσης στο σχόλιο μου τη ρώτησα αν τελικά επενέβη η Νομαρχία, ο Δήμος, η εφορία, η αγορονομία και οι υπόλοιπες αρχές που η ίδια "προσκάλεσε" να επέμβουν. Απλά να μας πει αν το άρθρο της είχε αποτέλεσμα και αν το "δόσιμο" της είχε αποτέλεσμα. 
Το σχόλιο μου τελείωνε με μια ακόμα ερώτηση προς την γνωστή πολυθεσίτισσα δημοσιογράφο. Αν δηλαδή αυτό που κάνει συχνά-πυκνά μέσα από τη στήλη της λέγεται "έμμεση διαφήμιση". Γιατί τόση σπουδή σε μερικά θέματα που μοιάζουν καθαρά με διαφημίσεις; Γιατί μας προτρέπει να αγοράσουμε βουβαλίσιο κρέας συγκεκριμένα από κάπου ή γιατί το καζαν-ντιπι της Λίνας είναι το καλύτερο και διάφορα τέτοια;
Αυτό όμως τελικά που έκανε η φίλη μου η Αριάδνη, με εξέπληξε. Προχώρησε σε μονομερή "συμψηφισμό". Έσβησε το σχόλιο της και μαζί και το δικό μου. Ακολούθησε λοιπόν την γνωστή της τακτική, "Μεταξύ κατεργαρέων...". Αυτά όμως δεν περνάνε σε μένα. Όλα στο φως και όχι στα διαγραμμένα σχόλια! Τα έσβησες στο Blog σου Αριάδνη; Θα τα δημοσιεύσω εδώ! Μάλλον η προκλιμακτηριακή περίοδος μας επηρεάζει πολύ!
   

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ


Ψάχνοντας τα Σερραϊκά sites στο διαδίκτυο είπα να δω τις σελίδες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης μας. Φτάνω που λέτε στο Ράδιο-Τηλε Επιλογές. Με καλωσόρισε μια γυναικεία φιγούρα με τη φωνή πιθανόν της Αφροδίτης Σημίτη και με ενημέρωσε για το που βρισκόμουνα. Βέβαια για μια φορά μπορώ να πω πως το αντέχω. Αλλά εδώ μιλάμε πως το καλωσόρισμα έπεφτε κάθε φορά που πήγαινα στην κεντρική σελίδα. Μιλάμε για σπάσιμο κανονικό. 
Μετά το μάτι μου έπεσε στον μετρητή επισκεπτών. Με έκπληξη διαπίστωσα πως ήμουνα ο .... Οος επισκέπτης. Το καταλαβαίνεται; Ούτε καν ο πρώτος. Ο "μηδέν"!!!
Αφού δεν έβρισκα τίποτε άλλο ενδιαφέρον αποφάσισα να ενημερωθώ. Θα έχει τοπικές ειδήσεις σκέφτηκα και πάτησα εκεί που έγραφε "Τελευταίες ειδήσεις". Πραγματικά υπήρχαν πολλές... τελευταίες ειδήσεις! Πρώτα διάβασα για την αποχώρηση του Παπακώστα από τον Πανσερραϊκό. Θα ξαναπήραμε τον Παπακώστα σκέφτηκα και τον ξαναδιώξαμε, αφού η είδηση αυτή ήταν πριν 6-7 μήνες. Από κάτω διάβασα μια ακόμα τελευταία είδηση. Έρχεται ο Γιωργάκης Παπανδρέου στις Σέρρες για επίσκεψη. Πρέπει να βγάλω το πράσινο το καλό μου το κουστούμι σκέφτηκα και συγκεντρώθηκα για να δω την ημερομηνία της επίσκεψης. Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου έλεγε σαφέστατα! Δεν έλεγε όμως έτος. 
Τέλος πάντων για να μην σας τα πολυλογώ, οι τελευταίες ειδήσεις ήτανε για άτομα με Αλτσχάιμερ. Ένας φυσιολογικός αναγνώστης καταλάβαινε πως οι ειδήσεις είχαν να ανανεωθούν τουλάχιστον 6 μήνες. Δεν θέλησα να ψάξω περισσότερο το site. Δεν θα άντεχα να δω άλλες τέτοιες "φρέσκες" ενότητες. 

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Αφού έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα μας, η Αριάδνη Παπαφωτίου μέσα από το blog της αποφάσισε να ασχοληθεί με τους "φουκαράδες". Όχι όμως για να τους βοηθήσει, αλλά απλά κατά κάποιο τρόπο, για να τους καταγγείλει! Τα "τσαντίρια" όπως τα χαρακτηρίζει που στήνουν αυτή την εποχή οι καημένοι παραγωγοί κερασιών στην περιοχή του Γαζώρου μήπως και καταφέρουν και πουλήσουν σε καλύτερη τιμή το προϊόν τους και δούνε και αυτή μιαν άσπρη μέρα, ενόχλησαν την αισθητική της γνωστής δημοσιογράφου. Η μεγαλωμένη με Γαλλικά και πιάνο Αριάδνη χαρακτηρίζει ως <<καραγγιοζόσπιτα>> και <<κεπέγκια>> τους μικρούς πάγκους που στήνουν εδώ και χρόνια οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής και με πομπώδεις εκφράσεις λέει πως προσβάλουν το μάτι και το περιβάλλον και βλάπτουν την δημόσια εικόνα του τόπου!!! Μάλιστα ως ειδική στα αγροτικά προϊόντα βγάζει το συμπέρασμα πως τα συγκεκριμένα κεράσια είναι ανάλογης κακής ποιότητας με τους πάγκους και μας βοηθάει να κάνουμε τον παραλληλισμό << Όπως είναι στο <σπίτι> του, έτσι θα είναι και στο χωράφι του και στο δέντρο του και στην παραγωγή του>>. 

Αριάδνη μου πως θα τα ήθελες τα κεράσια; Να πωλούνται και να τα αγοράζεις σε μια μπουτίκ στην Μεραρχίας μέσα σε μεταξωτά σακουλάκια, για να έχουν ποιότητα; Τελικά φαίνεται πως το να ξεχνάς από που προέρχεσαι, ποιο είναι το επάγγελμα των γονιών σου και να "καταγγέλεις" φουκαράδες που ακόμα  παλεύουν για το μεροκάματο με κάθε τρόπο, ακόμα και με τσαντίρια και καραγκιοζόσπιτα, είναι δείγμα του πραγματικού μας χαρακτήρα. Αριάδνη μου δεν μπορούν όλοι να είναι πολυθεσίτες και μάλιστα κάποιες από αυτές τις θέσεις να είναι κρατικές! Αν θέλεις μη σταματάς να αγοράσεις κεράσια από τα κεπέγκια. Δικαίωμα σου. Δεν μπορείς όμως να θίγεις τους ανθρώπους του μόχθου, δεν μπορείς να τους προσβάλλεις έτσι και κυρίως να δυσφημίζεις έτσι το παραγόμενο προιόν τους. 

Αριάδνη μου όλα μπορώ να σου τα συγχωρήσω αλλά όχι το "δόσιμο".  Έκανες τις "καταγγελίες", χαρακτήρισες ανθρώπους και προιόντα, έβαλες και φωτογραφίες, αλλά τα υπόλοιπα τι τα θέλεις; Προς τι οι αναφορές σου σε Νομαρχία, Δήμο, Εφορία και Αγορονομία; Γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ για να μπει μια τάξη όπως λες; 


(Τo σχετικό άρθρο υπάρχει στο blog kathrefti.blogspot.com )

INFOSERRES ΤΟ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ


Το infoserres.gr αφού τελείωσε με το Σιδηρόκαστρο, τις Ζούγκλες και τους Παπάδες, αποφάσισε να ασχοληθεί με το Κρόνιο. Αφού πήρε το φτυάρι του ξεκίνησε να θάβει, παραμένοντας όμως όπως πάντα ανεξάρτητος και ανεπηρέαστος Το δημοσιογραφικό επάγγελμα είναι λειτούργημα και το ξέρει καλά ο Πανούλης. Αφού όμως αυτός δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία, μπορεί άνετα να χρησιμοποιεί τίτλους του στυλ " Κούφαναν τους Σερραίους Καχριμάκης και Νιώτης". Αν δεν βαριέστε, αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, αν δεν σας έχει πιάσει ακόμα η ζέστη, πηγαίνετε στο infoserres να διαβάσετε το άρθρο. Θα ενημερωθείτε στα σίγουρα!!! 

(Το σχετικό άρθρο υπάρχει στο www.infoserres.gr)

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ


Ετοιμάζω το δηλητήριο μου και σε λίγο ξεκινώ το θάψιμο. Στόχος μου όλες οι Σερραϊκές ιστοσελίδες του διαδικτύου. Φίλοι Σερραίοι διαχειριστές sites έχετε λίγο ακόμα χρόνο για να κλείσετε τους ιστοτόπους σας και να πάτε για ψάρεμα.